Nieuws

Limited Edition en uitbreiding Seat Leon FR-lijn

Limited Edition en uitbreiding Seat Leon FR-lijn

Seat geeft de Leon een sportieve impuls. Was de Leon FR enkel leverbaar als 211 pk sterke benzine en 170 pk sterke diesel, het gamma is nu uitgebreid met nog drie, doch minder krachtige motoren. Daarnaast introduceert Seat in Nederland een Leon FR Armin Limited Edition.

De huidige generatie Leon loopt op zijn laatste benen, maar daar merkt men in Nederland weinig van. De Leon verkoopt nog altijd onverminderd goed. Seat wil de keldering van de verkopen echter voor zijn en presenteert een drietal nieuwe FR-versies. Was de Leon FR voorheen enkel met krachtige topmotoren leverbaar, nu doet Seat daar concessies aan. Jammer, want het label FR verliest hiermee aan kracht. Anderzijds heel slim want het aanbod is heel sterk wat betreft waar je voor geld.

Drie nieuwe motoren
De Leon FR is vanaf heden naast de genoemde benzine- en dieselmotor ook leverbaar met een 1.4 TSI, 1.8 TSI en minder krachtige versie van de 2.0 TDI. De 1.4 TSI ontwikkelt een vermogen van 125 pk en koppel van 200 Nm waarmee hij in iets minder dan tien seconden naar 100 km/h sprint. Niet echt FR-waardig als je het ons vraagt. Bij de 1.8 TSI is het vermogen van 160 pk wel toereikend voor prima prestaties: de 0-100 km/h sprint verloopt in 7,9 seconden en de topsnelheid bedraagt 213 km/h. Voor de zakelijke rijder is er de 2.0 TDI met 140 pk. Dat moet is met 4,8 l/100 km behoorlijk spaarzaam en weet in 9,5 seconden naar 100 km/h te accelereren.

Armin Limited Edition
Met een oplage van slechts 100 stuks geeft Seat ook een vervolg aan de Armin Limited Edition’s zoals we die begin dit jaar op de Ibiza zagen debuteren. Met DJ Armin van Buuren als boegbeeld onderscheiden deze gelimiteerde Leon FR’s zich door de standaard witte carrosseriekleur, de Armin Limited Edition-emblemen en de dakbestickering in lederlook. Daarbij is er ook een winterpakket gemonteerd en beschikt het model over een audiosysteem van het betere soort. De klanken komen voort uit een Pioneer AVIC-F9210BT multimediasysteem en een Pioneer TS-WX77A subwoofer.

Prijzen Seat Leon FR en Armin Limited Edition
Met de introductie van de nieuwe FR-uitvoeringen wordt instappen in een FR een stuk voordeliger. De prijzen beginnen voortaan bij € 23.695,- voor de Leon FR 1.4 TSI terwijl er voor de top-FR minimaal € 30.495,- betaald dient te worden. De 1.8 TSI in het vooronder van de Leon FR kost € 25.195,- en met 140 pk sterke dieselmotor dient er € 28.595,- te worden betaald. Een fors verschil met de 170 pk sterke versie die minimaal € 32.095,- kost. De Armin Limited Edition is er in combinatie met de 1.4 TSI (€ 24.950,-) en 1.8 TSI (€ 26.480,-).

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Limited Edition en uitbreiding Seat Leon FR-lijn
Limited Edition en uitbreiding Seat Leon FR-lijn
Limited Edition en uitbreiding Seat Leon FR-lijn
Redactie
Door Redactie

Zoeken