Nieuws

“We hebben er 100% van genoten!"

“We hebben er 100% van genoten!"

Twee winnaars, twee broers, twee wielfanaten, een Eneco Tour. Gert en Peter Kijzerwaard uit Barendrecht waren de gelukkige winnaars van ons Eneco Tour 2011 VIP-arrangement aangeboden door Skoda en beleefden de belangrijkste wielerronde van ons land van dichterbij.

Ze staan er ietwat geluwd bij, zo naast Rabobankrenner Bram Tankink. Onder de gelederen zijn ze echter nog volop aan het nagenieten. Vanaf de achterbank van een volledig bestickerde Skoda Octavia smulden de gebroeders Kijzerwaard van iedere bocht, klinker en hobbel tijdens Genk-Genk, de 5de en een na laatste etappe van de Eneco Tour 2011. Dik tweehonderd kilometer en veelal op hoog tempo, dat ging onze winnaars niet in de koude kleren zitten. Maar ze genoten. ‘Ik zie alleen maar brede glimlachen op hun gezichten’, is wat Mirjam de Wilde van Skoda Nederland ons halverwege de bewuste dag smste. En wij genoten mee.

Winnaar
Uiteindelijk, na een korte eindsprint in gevecht met Sergej Renev, zegevierde de Italiaan Matteo Bono Genk-Genk. Met opgeheven hoofd en handen passeerde hij de finishlijn. Gert en Pieter stonden er met hun neus bovenop. “Nadien hebben we onder het genot van een biertje de etappe nog eens doorgesproken en de alle geweldige indrukken opgerakeld.” We laten de beide heren dan ook graag zelf aan het woord…

Bomvol programma
Skoda had alle registers opengetrokken om ons een geweldige dag te bezorgen. Het VIP-arrangement behelsde een bezet programma. Op vrijdagmiddag vertrokken we richting het Van der Valk Hotel Urmond waar wij om half zes ’s avonds werden opgewacht door de leden van de Rabobank-ploeg, het proteam dat Skoda Nederland sponsort. Gelukkig viel de voorspelde vakantiedrukte in het verkeer mee waardoor wij zonder al teveel vertraging bij het hotel arriveerden.

Gaaf!
Na ingecheckt te zijn hebben we met het ‘Raboploeg’ begeleidersteam en de vertegenwoordigster van Skoda Nederland het programma voor de volgende dag doorgesproken. Kort daarna schoven we aan bij het aangeboden diner. Met het buikje rond hebben we vervolgens de ploegbussen, de ploegleiderautos’s en racefietsen bekeken van onder andere de wielerteams Rabobank, Cofidis, Saxo Bank Sungard en Euskaltel-Euskadi. “Gaaf was dat al deze equipes in hetzelfde hotel als de onze verbleven.”

Werkelijk schitterend
Zaterdagochtend, na het ontbijt, klopten we om tien uur bij de receptie aan voor een rondleiding bij de Rabobankploeg en maakten we kennis met onze gastheren voor het verdere verloop van de dag. Na ook de handen te hebben geschud met de ploegleiders brachten we een bezoek aan de ploegbus. “Wat ziet die er werkelijk schitterend uit van binnen.” Voor we er erg in hadden was het al weer tijd om te vertrekken richting de startplaats van die etappedag: Genk. We waren gelukkig aan de vroege kant en dat gaf ons de gelegenheid om alle uitgestalde ploegbussen, ploegleiderswagens, racefietsen te bewonderen. En de renners natuurlijk waar we ook nog even een kort praatje mee hebben gehouden. “Super om dit eens van dichtbij te zien en die jongens eens te spreken! We hebben ze maar moed ingesproken.”

Vijf keer
Het startschot naderde en dat was voor ons het moment om achterin de Octavia te kruipen. Het doel was de renners tijdens Genk-Genk op tenminste vijf ‘afsteekplaatsen’ voorbij te zien komen. Mede dankzij de goede voorbereiding en parcourskennis van onze chauffeur is dit ook gelukt. We waren zelfs nog op tijd om de finish van de koers te zien.

Nogmaals, Autoreview.nl en Skoda Nederland, enorm bedankt voor deze overweldigende ervaring. “Wij hebben er voor de volle 100% van genoten!”

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
“We hebben er 100% van genoten!"
“We hebben er 100% van genoten!"
“We hebben er 100% van genoten!"
“We hebben er 100% van genoten!"
“We hebben er 100% van genoten!"
“We hebben er 100% van genoten!"
Redactie
Door Redactie

Zoeken