Nieuws

Toyota Prius Plug-in Hybrid eindelijk productieklaar

Toyota Prius Plug-in Hybrid eindelijk productieklaar

Sinds de Auris Hybrid is de aandacht naar de Prius een beetje afgezwakt. De Pruis kan zodoende wel een impuls gebruiken. Het productiemodel van de Toyota Prius Plug-in Hybrid zal daar zeker gehoor aan geven. Op de IAA staat ie.

Op de IAA van 2009 toonde Toyota de zogenoemde Plug-in Hybrid Electric Vehicle (PHEV) op basis van de derde generatie Pruis. De techniek onderhuids bleek een doorontwikkeling op Toyota’s Hybrid Synergy Drive en wekte de indruk in een vergevorderd stadium te zijn. Het duurde dus nog twee jaar voordat Toyota de plug-in Prius in productie kon nemen. Op de IAA in Frankfurt maakt het productiemodel zijn debuut.

Langer op stroom
Het verschil tussen de Toyota Prius Plug-in Hybrid en de gewone Prius is dat deze langer enkel op elektriciteit kan rijden. Het studiemodel kan dit over een afstand van maximaal 20 kilometer. De topsnelheid van de PHEV bedraagt in die modus 100 km/h. Opladen van het lithium-ion batterijenpakket is een kwestie van de aanwezige stekker koppelen aan het stroomnetwerk. Doordat het accupakket zo licht mogelijk gehouden is bedraagt het wagengewicht van de plug-in hybrid niet meer dan 1.400 kg.

49 g/km
Voor langere afstanden maakt de PHEV gebruik van de 1.8 liter benzinemotor, maar dan nog bedraagt de gemiddelde CO2-uitstoot slechts 60 g/km. Bij het productiemodel heeft Toyota dit zelfs weten te drukken naar 49 g/km. En daarmee komt het model in Nederland zelfs in aanmerking voor vrijstelling van bijtelling! Ook het gemiddelde verbruik van 2,2 l/100 km is indrukwekkend. Overige specificaties van de Prius Plug-in Hybrid worden bij aanvang van de Duitse show bekendgemaakt.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken