Nieuws

Voortrekkersrol voor nieuwe Audi A3

Voortrekkersrol voor nieuwe Audi A3

Met de in maart onthulde A3 Sedan Concept stoomde Audi ons al klaar voor de nieuwe generatie van diens compacte middenklasser. Maar een concept blijft een concept en daarmee een gedramatiseerde voorstelling van het uiteindelijke product. Bovendien start de nieuwe A3 zijn leven gewoon als hatchback. Hier zien we hem voor het eerst.

De nieuwe Audi A3 verschijnt in de loop van 2012 en is in diverse opzichten een belangrijke auto. De toekomstige A3 moet namelijk niet alleen wederom een van Audi’s bestsellers worden, ook is het model de eerste auto dat op het MQB-platform staat, een compleet nieuw ontwikkelde, dwarsgeplaatste bodemgroep waar tal van toekomstige VAG-auto’s gebruik van gaan maken. Het is de bedoeling dat zo’n drie miljoen auto’s per jaar op deze kostenbesparende bodem staat. Onder de delende modellen bevinden zich onder andere de Golf VII, de komende Seat Leon en hoogstwaarschijnlijk ook de nieuwe middenklasser van Skoda.

Vele carrosserievarianten
Audi is van plan de derde lichting A3 compleet uit te melken. In het begin zijn er de drie- en vijfdeurs Sportback en na verloop van tijd zal de A3 Cabrio zich laten zien. De A3 Sedan – die oogt als een vierdeurs coupé – volgt voor of na de open versie en dan zijn er tevens nog plannen voor een station en een Allroad.

Mengelmoes
Op alle carrosserievarianten zal wederom een neus zitten met die karakteristieke Audi-grille. Op deze eerste foto’s is die alvast gemarkeerd en ook krijgen we de koplampunits à la A6 al te zien. De middensectie van de A3 komt sterk overeen met het huidige model. Maar vanaf de C-stijl zal het geheel een stuk strakker zijn geworden. Denk daarbij de bilpartij van de A1.

Motorpalet
Het motorenpalet laat zich vrijwel compleet raden. Dat bestaat vertrouwt uit een reeks TSI’s en TDI’s. En aangezien Audi reeds een voorbode van een hybride presenteerde sluiten we een A3 e-tron ook niet uit, net als driecilinders in het kader van gevorderde downsizing. Eigenlijk is het te vroeg om daarover uitspraken te doen, maar aan de andere kant behoef je geen helderziende te zijn om dit uit te dokteren.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Voortrekkersrol voor nieuwe Audi A3
Voortrekkersrol voor nieuwe Audi A3
Voortrekkersrol voor nieuwe Audi A3
Voortrekkersrol voor nieuwe Audi A3
Redactie
Door Redactie

Zoeken