Nieuws

BMW prijst viercilinders in Z4

BMW prijst viercilinders in Z4

De nieuwe sDrive20i en de sDrive28i staan te trappelen om enkele zescilinders in de BMW Z4 te vervangen. Maar voor het zover is eerst de prijzen. Hier zijn ze. En wie nu een bestelling doet kan volgens BMW nog deze zomer rijden.

Van de Z4 sDrive28i wisten we al dat deze tweeliter viercilinder turbobenzinemotor de zes cilinders tellende sDrive30i ging vervangen. Een vermogensdaling heeft dit helaas tot gevolg, maar een vriendelijker verbruik staat daar tegenover. En dat niet alleen. De vanafprijs van de nieuwe 245 pk sterke vierpitter ligt namelijk fors lager dan dat van zijn voorganger, liefst een dikke zeven mille. De BMW Z4 sDrive28i is er vanaf € 51.900,- en dat is inclusief lederen bekleding en stoelverwarming.

Nieuwe instapmodel
Nieuw is de bijkomst van nog een viercilinder, ook met een inhoud van 2.0 liter en voorzien van een turbocharger, maar met 184 pk minder krachtig. Deze motorisering is sDrive20i genaamd en vervangt de sDrive23i. Opnieuw is de val in vermogen groot – 20 pk – maar wordt dat gecompenseerd met een lagere vanafprijs. De Z4 sDrive is er vanaf € 44.900,- en dat is om precies te zijn € 5.540,- minder dan de sDrive23i nu kost.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
BMW prijst viercilinders in Z4
BMW prijst viercilinders in Z4
Redactie
Door Redactie

Zoeken