Nieuws

Nieuwe Alfa 147 onthuld!

Nieuwe Alfa 147 onthuld!

Alfa Romeo presenteert de nieuwe 147. Een nog uitgebalanceerder ontwerp met een gewijzigde voor- en achterkant, een nieuwe versnellingsbak, 6 motoren, nieuwe uitvoeringen en nieuwe opties maken van de Alfa 147 weer up-to-date.

De meest opvallende wijzigingen zijn zichtbaar aan de voorkant. De koplampen zijn compleet nieuw en aan de binnenkant voorzien van een randje chroom. De grille is lager geplaatst en de voorbumper is ontworpen met drie luchtinlaten, daardoor kijkt de 147 nog agressiever de wereld in. De achterkant wordt gekenmerkt door iets gewijzigde achterlichten en een nieuwe achterbumper. Aan de onderkant van de achterklep loopt een chromen strip.

Vernieuwd interieur
Het interieur is voorzien van een nieuw instrumentenpaneel en nieuwe soorten en kleuren bekledingen. Ook het dashboard is leverbaar in nieuwe kleurencombinaties. Bovendien zijn de hoofdsteunen achter nieuw ontworpen om zo het zicht naar achteren te verbeteren.

Zes motoren
Het programma van de 147 bestaat uit zes motoren onderverdeeld in drie benzinemotoren en drie diesels. Het programma begint met de 1.6 Twin Spark met vermogen van 105 en 120 pk. Het topmodel onder de benzine-versies is de 2.0 16-klepper welke 150 pk levert. De diesels beginnen met de 1.9 JTD van 100 en 115 pk. De topmotor onder de diesels is de 1.9 JTD 16-klepper met een vermogen van 150 pk en een koppel van 305 Nm bij 2.000 tpm. De versnellingsbakken zijn aangepast en het meest opvallend is de nieuwe gerobotiseerde versnellingsbak. Deze nieuwe bak is gebaseerd op de Selespeed-versnellingbak en is door o.a. softwarematige aanpassingen aanzienlijk verbeterd.

Nieuw comfort-onderstel
Het onderstel van de 147 is verbeterd en moet de wegligging nog beter maken. Een nieuwe optie is een Comfort-onderstel dat standaard is de op 150 pk sterke 1.9 JTD. Het onderstel biedt meer comfort zonder dat de sportieve eigenschappen verloren gaan. Wat wil je nog meer, een comfortabel onderstel dat ook nog eens een perfecte wegligging biedt!

Hoog veiligheidsniveau
Op veiligheidsgebied is de Alfa 147 ook helemaal bij de tijd. ABS met EBD, VDC (ESP van Alfa), ASR (tractiecontrole) en diverse airbags waaronder window-bags zijn aanwezig. Diverse luxe opties zijn leverbaar tegen meerprijs. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan een climate control (gescheiden), parkeer- en regensensor, audiosysteem met MP3-speler, Bose hifi-installatie, Connect navigatiesysteem, Xenon-koplampen en een BlueTooth carkit.

3- en 5-deurs
De nieuwe Alfa 147 zal leverbaar zijn als 3- en 5-deurs. Wanneer de nieuwe 147 precies op de markt zal komen is nog onbekend. Ook de prijzen zijn nog niet bekend gemaakt.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Nieuwe Alfa 147 onthuld!
Nieuwe Alfa 147 onthuld!
Redactie
Door Redactie

Zoeken