Nieuws

Langer fiscaalvrij rijden met Fiat Punto ‘MyLife’

Langer fiscaalvrij rijden met Fiat Punto ‘MyLife’

De Fiat Punto 1.3 Multijet is vrijgesteld van MRB en zakelijke rijders genieten van 14% bijtelling. Tot 1 juli 2012, daarna gelden aangescherpte normen. Om met de Fiat Punto langer van deze voordeelstatus te genieten is er nu de nog schonere ‘MyLife’. Dit model is goed voor een uitstoot van 90 g/km en – nog beter – fiscale voordelen tot 2014.

In de Punto ‘MyLife’ zorgt de 1.3 Multijet nog altijd voor de aandrijving, maar deze is door Fiat verder verfijnd zodat het gemiddelde verbruik niet meer bedraagt dan 1 op 28,5 kilometer. De emissiewaarde die daarbij hoort is slechts 90 g/km. Dat betekent nu kopen is nog 2,5 jaar wegenbelastingvrij rijden!

Eco:Drive
Deze verbeterde prestaties van de viercilinder diesel zijn onder meer mogelijk gemaakt dankzij een verbeterde stroming van olie en koelvloeistof en optimalisatie van de oliepomp. Tevens gebeurt het laden van de accu nu met name tijdens afremmen. De Eco:Drive functie helpt de bestuurder de aangescherpte opgegeven waarden ook te kunnen realiseerden. Het systeem is een softwareprogramma dat de rijstijl van de bestuurder analyseert en deze helpt aan te passen om het brandstofverbruik en emissies te minimaliseren, dit alles via een USB-poort en het Blue&Me-systeem.

Prijs en uitrusting
Ter introductie is de Fiat Punto ‘MyLife’ 1.3 Multijet er vanaf € 14.495. Zaken als het Blue&Me communicatiesysteem, een B-stijl en beschermstrips in pianolak zwart, gordijnairbags, airconditioning, in carrosseriekleur gespoten buitenspiegels en handgrepen, radio/CD/MP3-speler met radiobediening op het stuurwiel zijn standaard, net als TomTom Live navigatie. Eventueel is daarboven nog een speciaal samengesteld optiepakket te verkrijgen. Voor een meerprijs van slechts € 600,- wordt de auto dan ook nog voorzien van elektrisch verwarmbare buitenspiegels, in delen neerklapbare achterbank, 15 inch lichtmetalen velgen, lederen stuurwiel en versnellingspookknop en mistlampen voor met ‘cornering’ functie.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Langer fiscaalvrij rijden met Fiat Punto ‘MyLife’
Langer fiscaalvrij rijden met Fiat Punto ‘MyLife’
Redactie
Door Redactie

Zoeken