Nieuws

Vermogen nieuwe Mercedes SLK AMG achterhaald

Vermogen nieuwe Mercedes SLK AMG achterhaald

Dat de nieuwe Mercedes SLK AMG een atmosferische 5.5 liter V8 toebedeeld krijgt weten we al een tijdje, maar naar het vermogen was het nog altijd gissen. Tot nu. Autocar heeft achterhaald hoeveel pk’s er naar de achterwielen gaan.

Volgens het doorgaans goed geïnformeerde Engelse automagazine krijgt de nieuwe Mercedes-Benz SLK AMG zestig paardenkrachten meer dan zijn voorganger. Momenteel moet de SLK 55 AMG het doen met 360 pk dus dat zou betekenen dat de nieuwe er 420 stuks weet op te hoesten. Het koppel zou stijgen van 540 Nm, naar 570 Nm straks. Wat dit in termen van seconden doet met het acceleratiespurt naar 100 km/h is nog niet bekend. Wel is bekend dat de nieuwe SLK AMG niet alleen sneller, maar ook een stuk zuiniger is: liefst 30 procent. Een simpele rekensom leert dat dit dus rond de 8,5 l/100 km zal zijn.

Compact motorcompartiment
Nog even over die 5.5 liter V8 die in het vooronder van de nieuwe SLK AMG wordt gelepeld. Er wordt gezegd dat het blok vers van de tekentafel komst, maar dat is niet helemaal waar. De V8 heeft een inhoud van 5.461 cm3, exact even groot als de 5.5 V8-BiTurbo in bijvoorbeeld de CL 63 AMG en kent veel technische overeenkomsten met die achtcilinder, maar bevat geen turbochargers. Dit is gedaan om twee redenen: de V8-BiTurbo zou te groot zijn voor het compacte motorcompartiment van de SLK en ook vindt Mercedes-AMG het niet kunnen dat een SLK AMG sneller is dan een AMG-versie van de SL. Dat dit laatste zich lastig laat verkopen is enigszins logisch.

Cilinderuitschakeling
Wat de turboloze 5.5 liter V8 uniek maakt is de toepassing van AMG Cylinder Management; een primeur voor motoren van Mercedes-AMG. Hiermee voorzien kan de krachtbron op kruissnelheden vier van zijn acht cilinders uitschakelen om brandstof te besparen. Het standaard meegeleverde start/stop-systeem doet ook een duit in het zakje.

De nieuwe Mercedes-Benz SLK AMG zal zijn werelddebuut op de aankomende IAA in Frankfurt medio september.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Vermogen nieuwe Mercedes SLK AMG achterhaald
Vermogen nieuwe Mercedes SLK AMG achterhaald
Vermogen nieuwe Mercedes SLK AMG achterhaald
Vermogen nieuwe Mercedes SLK AMG achterhaald
Redactie
Door Redactie

Zoeken