Nieuws

Officieel: Bentley komt met SUV

Officieel: Bentley komt met SUV

Bentley wil de aanval openen op Land Rover met de introductie van een SUV. Geruchten over de komst van een dergelijke Bentley doen al jarenlang de ronde, maar ze zijn nu officieel bevestigd door Bentley´s CEO Wolfgang Dürheimer.

Gevoelsmatig klopt het niet; een Bentley SUV. Maar goed, dat hebben we ook altijd van de Porsche Cayenne gezegd en die is inmiddels al met zijn tweede succesvolle generatie bezig. Bentley ziet er simpelweg potentieel in. De Verenigde Staten is Bentley´s grootste individuele markt en samen met China goed voor een enorm deel van de verkopen. En ja, daar zijn SUV´s nu eenmaal razend populair.

Dominator
Het zou overigens niet de eerste keer zijn dat Bentley een SUV presenteert. In het Midden-Oosten verkocht Bentley in 1994 al een aantal SUV´s die speciaal voor de Sultan van Brunei werden gemaakt. Het betrof slechts zes exclusieve en unieke exemplaren gebaseerd op de Range Rover, maar Bentley is er nooit officieel mee naar buiten getreden. Begrijpelijk, want een verbouwde Range Rover als Bentley presenteren is niet meteen iets waar je trots op bent.

Luxe
Over de op stapel staande SUV van de Britten is nog niets bekend. Reken op een concept zoals de Range Rover met veel luxe en comfort, maar tegelijk ook een sportief vleugje van de Continental. Het is goed denkbaar dat Bentley voor de techniek leunt op Volkswagen (Touareg) en Audi (Q7).

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken