Nieuws

Porsche Cayenne met 50 pk meer vermogen!

Porsche Cayenne met 50 pk meer vermogen!

Vanaf december levert Porsche de Cayenne Turbo optioneel met 50 pk extra vermogen. Bovendien worden er twee nieuwe opties beschikbaar in de vorm van een glazen panoramadak en een camera die het achteruitrijden vergemakkelijkt.

Standaard beschikt de Porsche Cayenne Turbo al over 450 pk. Door diverse aanpassingen aan het motormanagement weet Porsche nog 50 pk extra uit de auto te halen. Niet alleen het vermogen nam toe maar ook het koppel is gestegen. De Cayenne Turbo levert na tuning een vermogen maar liefst 80 Nm meer koppel (700 Nm) wat beschikbaar is tussen 2.250 en 4.750 tpm. Deze vermogenstoename komt in combinatie met aangepaste remmen op de optielijst te staan. In Duitsland kost het pakket bijna € 20.000,- extra.

Glazen panoramadak
Een andere nieuw optie is een glazen panoramadak. Het dak dat maar liefst 1,4 vierkante meter groot is, is gemaakt van gelamineerd veiligheidsglas. Het dak bestaat uit drie beweegbare en één vast deel. Het voorste deel dient als ´spoiler´ en de achterste delen zijn naar wens te openen. Het panormadak zal voor niet minder dan € 4.000,- op de prijslijst komen te staan.

Achteruitrijcamera
Dat Porsche het bij veel echte liefhebbers met de Cayenne niet goed heeft gedaan was duidelijk. De liefhebbers zagen het al voor zich om een Porsche te zien rijden door het terrein en ook nog eens met een aanhanger erachter. Porsche maakt het nu helemaal leuk door de Cayenne te leveren met een achteruitrijcamera. De fabrikant geeft zelf aan dat het niet alleen handig is met inparkeren maar ook prettig wanneer je een aanhanger achter je Cayenne wilt koppelen. De camera is gemonteerd boven de kentekenplaat en schakelt in wanneer de auto in de achteruit wordt gezet.

Vanaf december 2004
Zowel het panoramadak als de achteruitrijcamera zijn vanaf december leverbaar op alle Cayenne´s. Het tuning-programma is alleen leverbaar voor de Cayenne Turbo en wordt uitgevoerd door de dealer. Daardoor is het ook mogelijk om het pakket achteraf nog te bestellen.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Porsche Cayenne met 50 pk meer vermogen!
Porsche Cayenne met 50 pk meer vermogen!
Porsche Cayenne met 50 pk meer vermogen!
Porsche Cayenne met 50 pk meer vermogen!
Redactie
Door Redactie

Zoeken