Nieuws

4-deurs Bentley Continental gespot

4-deurs Bentley Continental gespot

Eind dit jaar of begin 2005 zal Bentley een nieuwe sedan presenteren op basis van de Continental GT Coupé. De voorkant komt geheel overeen maar na de A-stijl zal alles anders zijn. Onder de kap ligt een twin-turbo W12.

Geheel in stijl met de Continental GT en ook de nieuwe Arnage heeft de Continental sedan ronde koplampen en een welvende motorkap. De zijkant is typische Bentley maar van de achterkant is geen zinnig woord te zeggen. Bentley heeft er alles aan gedaan om de Continental sedan te camoufleren als een Mercedes. Voor een kenner is dat moeilijk maar voor een toevallige voorbijganger zou het een S-klasse kunnen lijken. De grille is afkomstig van de Mercedes en ook de achterlichten moeten aan Mercedes doen denken.

560 pk sterke W12!
De Continental sedan deelt z´n onderstel met de Audi A8 en Volkswagen Phaeton. De motor is uiteraard afkomstig uit de Continental GT Coupé en dat betekent een twin-turbo W12 met 560 pk. Er wordt gesproken over vierwielaandrijving en een zestraps automatische transmissie. Er wordt zelfs gesproken over een cabriolet die bij Karmann gebouwd zal gaan worden.

Eind dit jaar of begin 2005 zal Bentley de Continental sedan presenteren.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
4-deurs Bentley Continental gespot
4-deurs Bentley Continental gespot
Redactie
Door Redactie

Zoeken