Nieuws

Tesla Model S klaar voor productie

Tesla Model S klaar voor productie

Terwijl Fisker de lancering van de Karma nog maar weer eens uitstelt, grijpt Tesla de kans om de productieversie van hun Model S voor te stellen. Ten opzichte van het twee jaar oude studiemodel zijn er slechts kleine wijzigingen.

Eind dit jaar stopt Tesla in Amerika de productie van de Roadster om plaats te maken voor de Model S(edan). Daarvan werd het concept al weer twee jaar geleden getoond, maar het is nu zover om in productie te gaan. Met minimale wijzigingen ten opzichte van de voorlopige versie gaat het Model S in de tweede helft van 2012 in productie.

Aanpassingen
Vinden we de conceptcar van de Tesla Model S al een fraaie sportsedan om te zien, met de doorgevoerde aanpassingen op het productiemodel is het puntje op de i nog nadrukkelijker aangestipt. De ontwerpers hebben de voorbumper voorzien van net iets scherpere lijnen, terwijl de luchtinlaten op de zijschermen wat kleiner zijn geworden. Daarnaast zijn zoals zo vaak in de loop naar het productieproces de lichtunits aangepast aan de geldende eisen. Of Telsa nogmaals de elektrische aandrijftechniek onder de loep heeft genomen is niet bekend. Zo niet, dan blijft het bij de opgegeven 5,6 seconden van 0-100 km/h en een top van 192 km/h.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Tesla Model S klaar voor productie
Tesla Model S klaar voor productie
Redactie
Door Redactie

Zoeken