Nieuws

Volkswagen Golf GTI Edition 35 geprijsd

Volkswagen Golf GTI Edition 35 geprijsd

Volkswagen geeft kennis van de uitrusting en de vraagprijs van de Golf GTI Edition 35. De speciale en snellere Golf GTI ter ere van het 35-jarige bestaan van het label “GTI” is er vanaf € 37.790,-.

Het prijsverschil met de reguliere Golf GTI bedraagt exact € 3.500,-. Uitgerust met de automatische zestraps DSG-transmissie heeft de vraagprijs van de Volkswagen Golf GTI Ed. 35 een hoogte van € 38.090,-. Om tot deze meerprijs te komen heeft Volkswagen deze jubileumeditie van de Golf GTI allereerst voorzien van een krachtigere 2.0 liter TFSI. Die levert 235 pk en 300 Nm, wat 25 pk en 20 Nm is dan de gewone GTI. Accelereren van 0 naar 100 km/h verloopt met 6,6 seconden daarvoor drietiende seconden sneller en ook de topsnelheid ligt iets hoger (247 km/h). Het gemiddelde verbruik is vastgesteld op 8,1 l/100 km voor de versie met handbak en 8,0 l/100 km indien de DSG schakelt.

Uitrusting
Naast meer vermogen is het ook wel zo leuk om te kunnen (laten) zien dat men meer heeft betaald voor de GTI Edition 35. Daarom voorziet Volkswagen de feestuitvoering van een rijkere standaarduitrusting. Die bestaat onder meer uit een speciale voor- en achterbumper en zij-skirts, zwart gelakte buitenspiegels, 18 inch lichtmetaal, Bi-Xenon verlichting met LED-dagrijverlichting, donkergetinte LED-achterlichten en extra donkergetinte ramen achter.
Het interieur is opgeleukt met meerdere Edition 35-emblemen, speciale instaplijsten, zwarte hemelbekleding, een pooknop in golfbaldesign en veiligheidsgordels en vloermatten met rode biezen. Uiteraard bestaat de stoelbekleding uit het Jacky-motief. Halflederen sportstoelen kunnen ook, daarvoor dient men net geen duizend euro bij te betalen. Wat exterieurkleuren betreft zijn er drie keuzemogelijkheden: Candy White, Tornado Red en Deep Black (pareleffect).

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Volkswagen Golf GTI Edition 35 geprijsd
Volkswagen Golf GTI Edition 35 geprijsd
Redactie
Door Redactie

Zoeken