Nieuws

Snelle Renault Twizy 700 euro duurder

Snelle Renault Twizy 700 euro duurder

Begin 2012 komt de elektrische Renault Twizy op de markt. Al vanaf 16 jaar is die te rijden voor € 6.990,-. De ‘grote mensen’ variant, die krachtiger en sneller is, is er vanaf € 7.690,- en leverbaar in twee uitvoeringen.

Renault kondigde al eerder aan dat de Twizy vanaf net geen zevenduizend bereikbaar zou zijn. Dit starttarief geldt voor de 5 pk sterke Twizy 45. Het model is zo genoemd vanwege zijn topsnelheid van 45 km/h en zodoende al bestuurd mag worden met een bromfietsrijbewijs. Kortom, vanaf 16 jaar. Kopers van deze versie dienen per maand nog wel een bedrag van 45 euro af te tikken voor het leasen van de accu. De Twizy komt afhankelijk van de rijstijl 100 km ver en is in 3,5 uur weer volledig op te laden via het netstroom.

Vanaf 18 jaar
Bij de snellere Renault Twizy bedraagt het leasebedrag van de accu 49 euro per maand. Daar staat een krachtigere 17 pk sterke elektromotor tegenover. Prijzen beginnen bij € 7.690,- voor de Urban-uitvoering en bij € 8.490,- voor de Technic. Wat de verschillen tussen de beide uitvoeringen zijn is echter niet duidelijk.

Opleuken
Hoewel de Twizy figuurlijk weinig om het lijf heeft is het kekke stadsautootje toch aan te kleden. Enkele te verkrijgen accessoires zijn een semiflexibele weekendtas met een inhoud van 50 liter, een extra bescherming tegen koude en barre weersomstandigheden, parkeersensoren, een Parrot-kit inclusief Bluetooth, een USB-, jack- en Apple-aansluiting en elementen waarmee de auto persoonlijker kan worden gemaakt ( o.a. gekleurde velgen en stripings).

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Snelle Renault Twizy 700 euro duurder
Snelle Renault Twizy 700 euro duurder
Snelle Renault Twizy 700 euro duurder
Snelle Renault Twizy 700 euro duurder
Redactie
Door Redactie

Zoeken