Nieuws

Citroën DS3 laat de haren wapperen

Citroën DS3 laat de haren wapperen

De Citroën DS3 gaat uit de kleren. Of beter gezegd, uit het dak. Ondanks het matige succes van de Citroën C3 Pluriël hebben de Fransen toch besloten actief te blijven in het segment van de compacte cabrio´s.

De populariteit van de Citroën DS3 is doorslaggevend geweest om de C3 Pluriël toch een opvolger te geven. Als alles volgens plan verloopt staat een dakloze versie – volgens ingewijden voorlopig DS3 Airflow geheten – ergens in 2013 in de catalogus.

50% cabrio
De DS3 Airflow hanteert een deel van het recept van de Pluriël. Daarmee doelen we op het gebruik van een stoffen dakconstructie. Maar de dakbogen, met inbegrip van de B- en C-stijl, zullen dit keer niet verwijderbaar zijn. Bij de DS3 Airflow zitten ze gewoon vast aan de carrosserie waardoor het een soortgelijk cabrioletconcept is wat onder meer Fiat toepast bij de 500C. Enkele redenen dat Citroën voor deze invulling kiest, is dat de structurele stijfheid van de auto grotendeels intact blijft, de productiekosten lager liggen en de ontwikkeling sneller verloopt.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken