Nieuws

Zagato en Aston Martin vieren feest

Zagato en Aston Martin vieren feest

Aston Martin en Zagato gaan hun samenwerking van 50 jaar op een gepaste wijze vieren. Het resultaat is al deels te zien op de teaser die vandaag werd losgelaten.

Vijftig jaar geleden riep Aston Martin de hulp in van Zagato om haar DB4GT lichter en sneller te maken. Algemeen directeur Elio Zagato en technisch directeur Gianni Zagato stonden direct voor de Britse sportwagenfabrikant klaar. Meteen stortten ze zich samen met een aantal getalenteerde ingenieurs op de aangenomen opdracht en een week later al werden de eerste schetsen van de DB4GT Zagato getoond. Het model ging in productie en debuteerde tijdens het in 1961 gehouden Goodwood-evenement. In totaal werden er 19 DB4GT Zagato’s gebouwd die vandaag de dag allemaal nog bestaan. Na deze succesvolle samenwerking gingen beide partijen ieder weer hun eigen weg.  Tot medio jaren ´80; in 1986 zagen de V8 Vantage Zagato en V8 Zagato Volante het levenslicht. De laatste samenspanning stamt uit 2002 toen op de Autosalon van Parijs de DB7 Zagato werd onthuld. Nu, anno 2011, is het precies 50 jaar geleden dat Aston Martin en Zagato voor het eerst wat voor elkaar betekenden; een geschikt moment voor een nieuwe samenwerking.

Productie in 2012
Aston Martin en Zagato zullen het resultaat van de laatste samenwerking op 21 mei onthullen tijdens het Villa d’Este Concours aan het Comomeer in Italië. Vervolgens zal de sportwagen nog deze maand ingezet worden tijdens een race op de Nordschleife. Het blijft overigens niet bij een shownummer, de auto gaat ook in productie. Voor volgend jaar staat ie gepland. De ongetwijfeld beperkte oplage is nog niet bekend.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken