Nieuws

Nu alle prijzen vernieuwde Jaguar XF

Nu alle prijzen vernieuwde Jaguar XF

Het duurt nog tot september voordat de vernieuwde Jaguar XF bij de dealer arriveert, maar alle prijzen kan Jaguar al wel melden. Hier komen ze.

De AutoRAI had met de vernieuwde Jaguar XF een wereldprimeur van formaat in huis. Kort daarna kon de Nederlandse Jaguar-importeur ook de aangescherpte vanafprijs rondbazuinen. Door de komst van een nieuwe 190 pk sterke viercilinderdiesel is de vanafprijs van de Jaguar XF met maar liefst 8.000 euro gedaald. De prijslijst begint nu bij € 56.600,-. De 204 pk sterke 3.0 V6 diesel heeft door de 2.2D het veld moeten ruimen en ook met de stille trom vertrokken is de V6 benzine. Een specifieke reden geeft Jaguar hiervoor niet op.

Overige prijzen
Het overige deel van het leveringsgamma van de Jaguar XF bestaat dus nog uit de zescilinder 3.0D met 240 pk en de krachtigere S-variant met 275 pk. De vanafprijzen die daaraan gekoppeld zijn bedragen respectievelijk € 65.600,- en € 70.200,-. Op het benzinepalet prijken met het verdwijnen van de zescilinderbenzine nog maar twee motoriseringen. Instappen in een XF-benzine wordt daardoor een prijzige aangelegenheid, want beide zijn achtcilinders. De één levert 385 pk en de andere genereert 510 pk, mede dankzij de installatie van een supercharger. Prijzen starten bij € 95.700,- voor de lichtste Jaguar (5.0 V8) en vanaf € 139.500,- voor het absolute topmodel, de XKR.

Optiepakketten
Traditioneel schermt Jaguar met pakketten die in samengestelde vorm voordeliger uitvallen dan het los bestellen van de opties. Zo is er het Luxury Pack voor € 3.390,-. Zitten doe je dan op leer en navigeren eventueel via een geïntegreerd navigatiesysteem. Ook inbegrepen is een Bluetooth-aansluiting voor GSM’s. Het Premium Pack is nog uitgebreider met stoelen in zacht gelooid leder, Bluetooth-telefoonsysteem, navigatie, Jaguar Smart Entry System, Parking Aid Package (parkeersensoren) en het Mirror Pack waartoe verwarmbare en elektrisch bedienbare buitenspiegels, instapverlichting en automatisch dimmende binnen- en buitenspiegels behoren. De meerprijs bedraagt € 7.990,-. Dit pakket is er ook met sportstoelen, dan vergt de bijbetaling € 10.970,-. Erg populair onder de XF-kopers is de Portfolio-uitvoering. Die is er nu dus ook weer bij. Voor € 8.200,- wordt de XF dan voorzien van zacht gelooid leder over de stoelen en op het dashboard, meervoudig elektrisch verstelbare stoelen inclusief geheugenfunctie voor de bestuurdersstoel, spiegels en stuurwiel en onder andere ‘Phosphor’ blauwe interieurverlichting.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Nu alle prijzen vernieuwde Jaguar XF
Nu alle prijzen vernieuwde Jaguar XF
Nu alle prijzen vernieuwde Jaguar XF
Redactie
Door Redactie

Zoeken