Nieuws

Ruim 2 mln euro voor Lamborghini Sesto Elemento

Ruim 2 mln euro voor Lamborghini Sesto Elemento

De Lamborghini-baas wil het nog altijd niet bevestigen, maar ingewijden beweren dat de extreme Sesto Elemento zich al in een vergevorderd productiestadium bevindt.

Vorig jaar verraste Lamborghini de wereld door in Parijs de exorbitante Sesto Elemento te tonen. De theoretische acceleratietijd van 0-100 km/h in 2,5 seconden deed de Bugatti Veyron Super Sport – momenteel de snelste auto ter wereld – sidderen van angst. Maar de meeste indruk maakte de bouwwijze van de Sesto Elemento, waardoor het leeggewicht onder de ton kwam te liggen. Uitgerust met de 570 pk sterke V10 zou hierdoor de pk/gewichtsverhouding een ontzagwekkende 1,75 kg/pk bedragen wat garant staat voor adembenemende prestaties. Direct werd de nadrukkelijke wens uitgesproken om over te gaan tot productie, maar de Sesto Elemento is zo extreem dat zelf Lamborghini de haalbaarheid hiervan in twijfel trok. De auto was immers aanvankelijk bedoeld als technologisch uithangbord van 48 jaar Lamborghini. Echter, nu schijnen de Italianen ver achter de schermen toch wel degelijk te werken aan een productiemodel.

Tot het gaatje
Wie er Stephan Winkelmann, de grote baas bij Lamborghini, naar vraagt zal nog altijd een schuddend hoofd als reactie krijgen, maar Autocar weet te vertellen dat de Sesto Elemento voor stervelingen zich al in een vergevorderd stadium bevindt. Wel zet het vraagtekens bij de overeenkomstigheid met het concept, want 999 kg is in combinatie met een serieuze aandrijflijn en de noodzakelijke (veiligheid)eisen bijna ondoenlijk. ‘Mocht de Sesto Elemento er daadwerkelijk komen dan zal de auto minder dan een ton wegen’, aldus de stellige reactie van Winkelmann tegen het Britse Magazine. Lamborghini gaat dus tot het gaatje.

Astronomisch prijskaartje
Het uiterste vergen van een sportwagenfabrikant als Lamborghini heeft uiteraard wel consequenties. Uitgaande dat de Sesto Elemento er gaat komen dan zal het prijskaartje minimaal boven de twee miljoen komen te liggen. En niet meer dan 20 exemplaren zullen er worden gebouwd, al was het alleen maar omdat de auto geen goedkeuring voor de openbare weg zou krijgen. Jawel, zij die misschien straks het genoegen hebben een Sesto Elemento te kunnen veroorloven mogen er alleen het circuit mee op. Of dit de verkoop in de weg zal zitten zal wel niet, het gros van de gelimiteerde oplage schittert hoogstwaarschijnlijk achter glas. Zonder vloeistoffen en met nul kilometer op de teller.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Ruim 2 mln euro voor Lamborghini Sesto Elemento
Redactie
Door Redactie

Zoeken