Nieuws

Toyota Yaris verder als Daihatsu Charade

Toyota Yaris verder als Daihatsu Charade

Spoedig zal Toyota de fonkelnieuwe Yaris in productie nemen, maar dat betekent geen afscheid van het huidige model. Daihatsu maakt namelijk dankbaar gebruik van de populaire Toyota om deze als nieuwe Charade te vermarkten.

In 2013 houdt Daihatsu het in Europa voor gezien, maar om niet direct de koffers te pakken lanceren ze nog snel de nieuwe Charade. Feitelijk betreft het niets meer of minder dan een gerebadgede Yaris waarvan Toyota eind dit jaar afscheid gaat nemen, omdat dat merk overgaat op een compleet nieuwe generatie. Daihatsu vindt het model echter nog marktconform genoeg om er nog een vermakelijke laatste twee jaar in Europa van te maken.

Scherpe prijzen
De nieuwe Daihatsu Charade is verkrijgbaar met slechts één motor, en wel de 1.3 liter viercilinder met 101 pk. Het basismodel heet Classic en is verkrijgbaar vanaf € 13.399,- wat een scherpe aanbieding is als we ervan uitgaan dat dit model equivalent is aan de Yaris 1.3 VVTi Cool. Daarvan bedraagt de vanafprijs namelijk € 14.035,-. De gunstige prijsstelling is mogelijk omdat de nieuwe Charade in Frankrijk wordt geproduceerd en zo de hoge koers van de Japanse yen omzeilt. Vervolgens is er nog de Charade City en de Club die voor respectievelijk € 14.499,- en € 15.199,- van eigenaar wisselen. Een automaat voor deze twee laatstgenoemde uitvoeringen is optioneel tegen een meerprijs van € 885,-. Normaliter is er een manuele 6-bak aan boord.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken