Nieuws

Volkswagen Polo R gaat WRC rijden

Volkswagen Polo R gaat WRC rijden

Het World Rally Championship (WRC) begint zijn glans weer terug te krijgen. Na lang gedomineerd te zijn door slechts twee fabrikanten begint het deelnemersveld aan merken weer aardig divers te worden. Ook Volkswagen stapt in, en wel met de Polo R.

Subaru, Mitsubishi, Toyota, Peugeot, Citroën, Lancia en Audi, er zijn periodes geweest waarin het aantal deelnemende autofabrikanten aan het WRC uiteenlopend was. Maar in de loop der tijd haakten steeds meer merken af, zo veel zelfs dat er tot voor kort slechts twee fabrikanten trouw bleven aan de sport: Ford en Citroën. Strijd werd er nog altijd geleverd tussen de WRC-fabrieksteams, maar de glans was er toch wel een beetje van wel vanaf. Alsof je jarenlang enkel naar de voetbalwedstrijd FC Twente – Ajax moet kijken. Op dit moment is het WRC gevuld met drie tegen elkaar vechtende fabrikanten; dat zijn nog altijd Citroën (DS3 WRC) en Ford (Fiesta WRC) en onlangs verheugde MINI ons met de Countryman WRC terug te keren naar waar het voor hun allemaal begon. En nu kondigt ook Volkswagen aan in te stappen. Oude WRC-tijden lijken daarmee te herleven.

Polo R WRC
Na drie opeenvolgende overwinningen in de Dakar Rally vindt Volkswagen het leuk om aan een nieuwe uitdaging te beginnen. Vanaf 2013 zal het Duitse merk aan de start van het WRC verschijnen met een speciaal geprepareerde Polo. Deze Polo R WRC zal reglementair worden uitgerust met een 1.6 liter turbomotor waarvan het maximale vermogen 300 pk bedraagt. De rest van Volkswagen’s nieuwe rallykanon is uiteraard ook helemaal aangepast om aan de geldende FIA-eisen te voldoen. De messen in het WRC kunnen dus geslepen worden, want met straks drie nationaliteiten in de hoogste tak van de rallysport, dat kan alleen maar mooie beelden opleveren. Volkswagen is overigens niet geheel onbekend met de rallysport. In de jaren ’80 nam het deel aan het Groep A kampioenschap wat Kenneth Eriksson met een Golf GTI 16v won voor Volkswagen.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Volkswagen Polo R gaat WRC rijden
Volkswagen Polo R gaat WRC rijden
Volkswagen Polo R gaat WRC rijden
Volkswagen Polo R gaat WRC rijden
Volkswagen Polo R gaat WRC rijden
Volkswagen Polo R gaat WRC rijden
Redactie
Door Redactie

Zoeken