Nieuws

Groot, groter, grootst: Dodge Ram Long Hauler Concept

Groot, groter, grootst: Dodge Ram Long Hauler Concept

Zeven komma drie meter, zo lang is deze Dodge Ram Long Hauler Concept. De wielbasis bedraagt zelfs meer dan 5 meter. Tussen beide assen past dus probleemloos een Mercedes E-Klasse, om maar wat te noemen.

Wat moet je in vredesnaam met een pickup van deze afmetingen zul je denken. Maar de Amerikanen zien er wel markt in. Zij mikken op eigenaren van ranches, rodeo vechters en booteigenaren die bovendien lange afstanden moeten afleggen. Om de tijd tussen de verschillende tankstops zo kort mogelijk te houden monteert Dodge dan ook maar liefst 3 brandstoftanks met een inhoud van totaal 643 liter. Wat dat met de actieradius doet is niet bekend, maar zijn 6.7 liter zescilinder dieselmotor zal ongetwijfeld een flinke slok lusten. Zeker als je je bedenkt dat de pick-up met dubbele cabine leeg al 4,2 ton weegt en een maximale toegelaten massa (sleep inbegrepen) heeft van 16,7 ton.

Luxe
Om die lange reizen in alle comfort en luxe te kunnen volbrengen monteert Dodge vier afzonderlijke luxe fauteuils waarbij het geen betoog behoeft dat de inzittenden baden in een zee van ruimte. Elektrisch instelbare voetsteunen voor de achterpassagiers, 12V en 115V aansluitingen, een koelkastje, de nodige bekerhouders en vliegtuigtafeltjes ontbreken evenmin.

Productiemogelijkheden
Voorlopig is de Long Hauler een studiemodel. Dodge zal het model de komende acht maanden op zo veel mogelijk plaatsen in de VS tentoonstellen om de reacties van het publiek voor een eventuele productieversie te peilen. En dat net toen je dacht dat de Amerikanen voor een maatje kleiner en milieuvriendelijker zouden kiezen.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Groot, groter, grootst: Dodge Ram Long Hauler Concept
Groot, groter, grootst: Dodge Ram Long Hauler Concept
Redactie
Door Redactie

Zoeken