Nieuws

Peugeot 508 is ANWB’s ‘Trekauto van het Jaar 2011’

Peugeot 508 is ANWB’s ‘Trekauto van het Jaar 2011’

Het seizoen van de sleurhut is begonnen en dat betekent de jaarlijkse verkiezing ‘Trekauto van het Jaar’. Na twee dagen zwoegen en zweten met 25 potentiële winnaars tijdens editie 2011 ging de Peugeot 508 met de titel aan de haal.

Afgaande op eerdere winnaars ‘Trekauto van het Jaar’ blijken de Fransen goede trekauto’s te bouwen. Van de afgelopen tien keer dat de redactie van Kampeer & Caravan Kampioen, een magazine van ANWB Media, de verkiezing organiseerde wisten de Fransen viermaal de meeste punten te verzamelen. Editie 2011 is de Peugeot 508 gelauwerd als beste caravantrekker. Hij lost de - in dit geval niet-Franse -  Skoda Yeti 1.2 TSI af.

Kwaliteiten
Aan de 2011-editie van de trekautoverkiezing deden 25 automodellen mee, verdeeld over zes klassen. De 508 won zijn eigen categorie en werd tevens verkozen tot overallwinnaar. Specifiek werd er getest met de 508 1.6 THP waarvan de jury volgens Peugeot de steekwoorden ‘ruim, krachtig en stabiel’ gebruikten om de kwaliteiten van de kersverse trekwinnaar aan te geven.

Overige klasses
Niet ongenoemd willen we de overige winnaars in hun klasse afzonderlijk laten. In de A-klasse zegevierde de Kia Venga 1.4 CRDI en in klasse ‘D’ mag de Citroën C5 Break 1.6 THP met automaat zich de beste nomade noemen. SUV´s streden tegen elkaar in de D-klasse; de Nissan Qasqhai 2.0 behield hierin het recht van de sterkste en de Hyundai Santa Fe 2.4 deed dit tegen zijn geselecteerde soortgenoten. Tot slot de strijd bij de MPV’s, die werd gewonnen door de Volkswagen Touran 1.4 TSI met DSG-transmissie.

Criteria
Het oordeel over de auto’s wordt gevormd door een rijdende en een zogeheten non-driving jury. Deze laatste bekijkt de vakantiegeschiktheid van elke auto aan de hand van de mate van zitcomfort, bagageruimte, gebruiksgemak trekhaak en dergelijke. Hun rijdende collega’s testen de mogelijkheden als caravantrekker wat inhoud dat zij dagenlang de kandidaten testen op de DAF-proefbaan in St. Oedenrode waar zich rijstroken met verschillende soorten wegdek, een slingerproef en diverse hellingen bevinden.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken