Nieuws

Saab 9-4X prijst zichzelf uit de markt

Saab 9-4X prijst zichzelf uit de markt

We gunnen Saab na alle ellende het beste, echt, maar nu de prijzen van de 9-4X bekend zijn weten we het zeker. De Saab 9-4X zal geen enkele rol van betekenis spelen in het hogere SUV-segment.

Vanaf augustus staat de Saab 9-4X dan eindelijk bij de dealer. En hoe goed Saab’s eerste crossover ook zal zijn, soms moet je toegeven aan de realiteit ook al heeft die nog niet eens plaatsgevonden. Hoe onverwoestbaar Saab en het imago van de Zweden ook lijkt te zijn, met louter krachtige V6-modellen en geen enkele diesel aan boord zal de trap van de 9-4X richting de gevestigde, overwegend Germaanse orde nauwelijks aankomen. Als dan ook nog eens de vanafprijzen hoger liggen dan de al zware rivaliteit dan prijs je jezelf compleet de markt uit. Iets dat Saab zich op voorhand waarschijnlijk allang besefte, maar toch deed doorzetten. IJverig, maar naïef volk, die Zweden.

Prijzen
Toch compleet verliefd geraakt op de 9-4X? Weet dan dat je vervolgens minimaal € 74.995,- achter dient te laten voor het voordeligste model, de 2.8 liter V6. Om kracht zit deze niet verlegen, want het blok levert een potente 265 pk. Echter, een technisch identieke en gelijk uitgeruste Duitser kost al gauw duizenden euro’s minder. De 9-4X met 3.0 liter V6-turbo en 300 pk zal op acht tientjes na exact 90 mille kosten. Qua kracht speelt de drieliter de Audi Q5 3.2 FSI en Mercedes GLK 350 weg, maar niet de BMW X3 xDrive35i (306 pk) die ook nog eens liefst dik 20.000 euro goedkoper in de boeken staat.

Alternatief voor alternatievelingen
De Saab 9-4X is afgeleid van de Cadillac SRX en zal ook parallel aan deze (prettige) Amerikaan gebouwd gaan worden. De SRX is er vanaf € 77.740,-. Zie de Saab 9-4X dus vooral als alternatief voor andere alternatievelingen zoals de eerdergenoemde SRX of de Infiniti EX37 (vanaf € 68.550,-). Zoek je dus iets anders dan de standaard, dan is het dus zeker de moeite waard om vanaf augustus bij de Saab-dealer binnen te wandelen.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Saab 9-4X prijst zichzelf uit de markt
Saab 9-4X prijst zichzelf uit de markt
Redactie
Door Redactie

Zoeken