Nieuws

Mazda5 nu ook als sportief uitgedoste GT-M

Mazda5 nu ook als sportief uitgedoste GT-M

Van de Mazda2, Mazda3 en Mazda6 was al een GT-M Line verkrijgbaar, maar de Mazda5 bleef tot dusver buiten schot. Nu is het sportief uitgedoste pakket ook voor de gezins-Mazda te bestellen.

Met de Mazda5 bewijst Mazda dat MPV’s niet saai hoeven te zijn. Onsportief evenmin, zeggen de Japanners, want nu is er de Mazda5 GT-M Line voorzien van een dynamisch stylingpakket. Het sportieve van GT-M Line komt bij de Mazda5 tot uiting in een dakspoiler, een tweetal GT-M Line badges (op de voorportieren) en een uitlaatsierstuk. Ook het interieur is versierd met extra sportieve accenten. Zo zijn er speciale dorpellijsten met Mazda5-logo als ook welkomstverlichting en een aluminium pedalenset. Niet meteen sportief, wel zo praktisch is de ‘smart-turn’ functie van de richtingaanwijzer. Anders gezegd: één keer aanraken betekent drie keer knipperen.

Prijs gelijk aan TS+
De Mazda5 GT-M Line is gebaseerd op alle handgeschakelde uitvoeringen van de TS+, dus met keuze uit de 1.8 en 2.0 liter benzinemotoren en de 1.6 liter CiTD-turbodiesel. De prijs van de Mazda5 GT-M Line is gelijk aan die van de TS+ (vanaf € 27.740,-). Volgens Mazda is daarmee sprake van een klantvoordeel van € 1.480,-. Dit is namelijk normaliter de waarde van de eerdergenoemde extra’s.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Mazda5 nu ook als sportief uitgedoste GT-M
Redactie
Door Redactie

Zoeken