Nieuws

Tim Coronel op weg naar de titel

Tim Coronel op weg naar de titel

In een enerverende race om de tweede ronde voor het European Alfa Challenge kampioenschap, is Tim Coronel er in geslaagd zich voor het Cable1 CEB Racing team te revancheren.

Waar Maurizio Campani de winst twee weken geleden in Spa in de wacht sleepte, kondigde Coronel daar al aan tijdens de Marlboro Masters zijn gram te willen halen. De coureur uit Alphen a/d Rijn hield woord en wist tijdens een hectisch verlopen race het hoofd koel te houden. Met zijn overwinning heeft hij de leiding om het Europese kampioenschap overgenomen en ook in de strijd om de nationale titel staat Coronel fier aan kop.

Pole position zat er voor Coronel op vrijdag niet in, maar een tweede plek tijdens de kwalificatie bood hem een riant uitzicht om zijn plannen te realiseren. Direct na de start al nam hij de leiding en stond deze niet meer af. Coronel greep de volle winst en bovendien wist hij de snelste raceronde op zijn naam te schrijven, wat hem nog eens één punt extra opleverde. De grootste rivaal van Coronel binnen de European Alfa Challenge, Maurizio Campani, kwam er vandaag niet aan te pas en moest genoegen nemen met een 27e plaats. Met nog één race te gaan, op Monza, leidt Coronel het Europese kampioenschap met 36 punten, een voorsprong van 15 punten op de nummer twee, Campani.

Voor het Nederlandse Pearle Alfa 147 GTA Challenge kampioenschap blijft de strijd met nog drie races te gaan spannend. Maar Coronel heeft zijn voorsprong verder uit weten te bouwen, waarmee een nieuwe titel voor het Cable1 CEB Racing team langzaam maar zeker in zicht komt.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken