Nieuws

Spyker Squadron: jaar rust voor ontwikkeling C8 Aileron GT

Spyker Squadron: jaar rust voor ontwikkeling C8 Aileron GT

De lancering van een nieuw productiemodel betekent vaak het debuut van een nieuwe racewagen. Zo ook bij het Nederlandse Spyker die druk bezig is met de ontwikkeling van de GT-racer op basis van de C8 Aileron.

“Het Spyker Squadron neemt dit jaar een sabbatical om ons te concentreren op de ontwikkeling van een nieuwe GT-racer op basis van C8 Aileron in plaats van te blijven investeren in de Laviolette die eigenlijk aan het eind van zijn ontwikkelingcyclus is", zegt Peter van Erp, managing director bij Spyker Squadron. “Dit is voor de lange termijn van het Spyker Squadron, zijn rol in de promotie van Spyker Cars en de technische ontwikkeling van de reguliere modellen een positieve en belangrijke strategische stap", vervolgt van Erp.

Laviolette GT2R
De nieuwe C8 Aileron GT zal volgend jaar het stokje overnemen van de C8 Laviolette GT2R die de afgelopen drie jaar op vele internationale circuits te zien was. Overigens niet geheel zonder succes. De GT2R behaalde namelijk twee keer het op een na hoogste podium bij de GT2 Le Mans Series en noteerde een uitstekende vijfde plek in de 24 uren van Le Mans. "De C8 Aileron GT moet een nog prominenter en succesvollere racewagen worden, maar daarvoor later meer wanneer de auto volledig geprepareerd is."

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Spyker Squadron: jaar rust voor ontwikkeling C8 Aileron GT
Redactie
Door Redactie

Zoeken