Nieuws

Maserati MC12

Klaar voor lancering: Maserati MC12

Maserati heeft alle 25 straatversies van de MC12 klaar. De auto´s die verplicht gebouwd moesten worden om mee te mogen racen in de FIA-GT kampioenschap zijn aan de FIA gepresenteerd en staan nu klaar om naar hun nieuwe eigenaar te gaan.

Klaar voor lancering: Maserati MC12

Maserati presenteerde tijdens de Salon van Geneve 2004 de MC12. Met de MC12 gaat Maserati na dertig jaar eindelijk weer de autosport in. Met de MC12 zal men deel gaan nemen aan het FIA-GT kampioenschap. Voor dit kampioenschap worden echter bepaalde homologatie-eisen gesteld. Daarin is ook bepaald dat er in ieder geval 25 van de meeracende auto´s voor de straat zijn gebouwd.

Veel overeenkomsten

De afgelopen twee jaar is Maserati zeer druk geweest met de ontwikkeling van de auto. De raceversie is afgeleid van de straatauto zoals deze gepresenteerd is tijdens de Salon van Geneve. Daardoor zijn ook de specificaties van beide auto´s in veel opzichten gelijk aan elkaar. Coureur Andrea Bertolini, die samen rijdt met ex-F1 coureur Mika Salo, laat weten dat de MC12 erg gemakkelijk te rijden is en het eenvoudig is de grenzen van de mogelijkheden te op te zoeken. Het tweede team wordt gevormd door Johny Herbert (tevens ex-F1) en Fabrizio De Simone.

Prestaties van topniveau

De prestaties van de MC12 zijn, zoals je zult verwachten van topniveau. De V12 in de straatversie levert een vermogen van 630 pk bij 7.500 tpm. De sprint naar 100 km/h wordt in 3,8 seconden afgelegd en nog geen 6 seconden later tikt de naald van de snelheidsmeter 200 km/h aan. De topsnelheid van de MC12 ligt nog over de 330 km/h. Voor wie nog graag een MC12 had willen rijden heeft pech. Alle 25 exemplaren op de foto zijn reeds verkocht.

Redactie
Door Redactie

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Klaar voor lancering: Maserati MC12
Klaar voor lancering: Maserati MC12
Klaar voor lancering: Maserati MC12

Zoeken

Merk- & modeldossiers