Nieuws

Na drie succesvolle jaren beëndigd

Na drie succesvolle jaren beëndigd

Na drie succesvolle seizoenen komt er een einde aan de Toyota Yaris cup. Dat is erg jammer want het was een groot succes. Waarom stopt Toyota dan?

Drie seizoenen heeft Toyota zich met de Yaris Cup ingezet voor autosport die vooral jonge mensen een kans bood kennis te laten maken met de racerij. Er werden veel spannende, bezienswaardige en leuke wedstrijden verreden. Bovendien was de onderlinge sfeer bijzonder goed. Kortom, een prima kweekvijver voor racetalent. Tijdens de Finale Races in Zandvoort (5 oktober) zal de finishvlag voor deze Cup voor het laatst vallen.

De beëindiging komt voort uit het feit dat Toyota haar promotionele activiteiten vanaf het nieuwe seizoen nog meer op de Formule 1 gaat richten. De Toyota Yaris Cup was van meet af aan een populaire merkencup bij jonge rijders, waarvan de kosten voor deelname relatief bescheiden waren.
Binnen de Toyota Yaris Cup is de sfeer uitstekend en er werd constructief samengewerkt. Voor de rijders werden speciale activiteiten georganiseerd, zoals instructies van legendarische coureurs als Jan Lammers en Tom Coronel, waarin de fijne kneepjes van het coureursvak uit de doeken werden gedaan. Bovendien organiseerde men bijeenkomsten waarbij de geleverde prestatie met behulp van
video werd geanalyseerd.

Organisator en Cupmanager Geert Vermeer was vanaf het eerste moment bij de Toyota Yaris Cup betrokken: "Uiteraard vind ik het jammer, maar we moeten realistisch zijn. We hebben er als organisatie veel aan gedaan en het was een flinke klus, maar de Toyota Yaris Cup is geslaagd. De Cup heeft zich als opstapklasse voor jong talent dubbel en dwars bewezen. De rijders en teams verdienen een compliment, de samenwerking tussen rijders en de organisatie kan als voorbeeld gelden voor andere merkencups. Wij weten dat enkele andere merken bezig zijn met het opstarten van een merkencup en dat juich ik toe, maar je vist in een kweekvijver met racetalent die niet oneindig groot is. Het was voor ons alles of niets. Of weer een topseizoen, zoals het huidige, met een vol startveld en kwaliteitsevenementen, of stoppen op het hoogtepunt. De Toyota Yaris Cup heeft drie prachtseizoenen gekend en nu is het de beurt aan een ander merk."

Geert Vermeer voegt er nog aan toe: "Uiteraard was deze cup niet mogelijk geweest zonder het support van de Cupsponsors, met name Habo DaCosta (grafische industrie / drukkerij), de Toyota Dealers en bandenleverancier Yokohama hebben ons vanaf het begin ondersteund. Dat geldt ook voor Toyota-distributeur Louwman & Parqui. Dit seizoen sterk aangevuld met GIANT (grootste fietsenproducent ter wereld), Twinny Load (de bekende fietsdragers) en Toyota Genuine Motor Oil."

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken