Nieuws

Nieuw: 2x MINI John Cooper Works Pack

Nieuw: 2x MINI John Cooper Works Pack

Ditmaal een keer occasionnieuws van MINI. Naast het John Cooper Works Pack is er binnenkort de John Cooper Works tuningkit verkrijgbaar voor gebruikte MINI’s Cooper S.

De John Cooper Works tuningkit betreft een opvoerset voor de 1.6t-motor en kan vanaf de lente gemonteerd laten worden op alle Cooper S-modellen binnen het MINI-gamma die vanaf maart 2010 geproduceerd zijn. De MINI Countryman S is hiervan uitgesloten. Na installatie genereert de turbobenzinemotor een vermogen van 200 pk (bij 5.700 tpm). Aan trekkracht is er normaliter 250 Nm voorhanden. ‘Huh, dit ligt 10 Nm lager dan het standaard aantal Newtonmeters?’ Klopt, maar dat komt niet volledig vrij bij een belachelijk laag toerental van 1.250 tpm. En in de overboost-functie bedraagt het maximale koppel trouwens 270 Nm. Wie vanuit stilstand daarvan gebruikmaakt zou in 6,8 seconden naar 100 km/h kunnen snellen. De topsnelheid met JCW-tuningkit bedraagt 234 km/h. Als extraatje monteert MINI ook een aangepast uitlaatsysteem dat niet alleen aandeel heeft in het toegenomen vermogen, maar ook lekkerder klinkt.

John Cooper Works Pack
In de tweede helft van dit jaar ligt het John Cooper Works Pack (JCWP) in de schappen. Het optionele pakket bestaat uit optische en technische snuisterijen en is geschikt voor installatie op zowel een nieuwe als een gebruikte MINI´s Hatchback en Cabriolet, ongeacht welke motorisering. Het opleuken wordt gedaan met aerodynamische exterieurpanelen rondom, zwarte accenten en een grille voorzien van dezelfde gaasstructuur als in de ondergelegen luchtinlaat. De wielen zijn van het type “Challenge” en hebben een diameter van 17 inch. Ook binnenin is het opgetuigd. Je vindt daar JCW-instaplijsten, rood stikselwerk en een sportstuur.

Techniek
Het technische gedeelte van het JCWP is een uitbreiding op Dynamic Stability Control: Dynamic Traction Control en Electronic Differential Lock Control (EDLC). Wanneer de eerste is ingeschakeld grijpt het stabiliteitssysteem later in en EDLC resulteert in het sneller kunnen nemen van (scherpe) bochten.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Nieuw: 2x MINI John Cooper Works Pack
Nieuw: 2x MINI John Cooper Works Pack
Nieuw: 2x MINI John Cooper Works Pack
Nieuw: 2x MINI John Cooper Works Pack
Nieuw: 2x MINI John Cooper Works Pack
Redactie
Door Redactie

Zoeken