Nieuws

Drievoudige Mercedes-Benz-zege op A1-Ring

Drievoudige Mercedes-Benz-zege op A1-Ring

Het seizoen wordt elke race spannender. Wie wordt de uiteindelijk kampioen in de DTM? Eén ding is zeker, het wordt een rijder van Mercedes-Benz!

De achtste race van het seizoen om de DTM (Deutsche Tourenwagen Masters) op de A1-Ring in het Oostenrijkse Spielberg leverde een drievoudige overwinning op voor Mercedes-Benz. Christijan Albers staat nog maar 3 punten achter op koploper Bernd Scheider.

De Zwitser Marcel Fässler won zijn eerste race van het seizoen, op korte afstand gevolgd door drievoudig DTM-kampioen Bernd Schneider en de Nederlandse Mercedes-Benz-fabriekscoureur Christijan Albers. Hiermee stelde Mercedes-Benz tevens de overwinning in de DTM-titelstrijd bij de merken veilig – de concurrentie van Audi en Opel kan Mercedes-Benz niet meer achterhalen.
Ruim 60.000 bezoekers waren getuige van de spectaculaire race op het bijzonder fraai gelegen circuit in de Oostenrijkse provincie Steiermarken. De volgende DTM-race wordt over twee weken op Circuit Park Zandvoort verreden. Met nog twee races te gaan hebben drie Mercedes-Benz-coureurs nog kans om de kampioenstitel binnen te halen: Bernd Schneider heeft drie punten voorsprong op Christijan Albers en negen punten op Marcel Fässler.

Al in de tijdtraining was Marcel Fässler op de A1-Ring de snelste man. Voor de derde maal dit seizoen behaalde hij de pole-position. ´Hopelijk kan ik deze goede startplaats nu ook omzetten in een goed resultaat in de race”, aldus de Zwitser. Zijn teamgenoot Jean Alesi kwalificeerde zich als tweede, Albers reed de derde tijd. Alesi kwam bij de start van de race slecht weg en viel vervolgens na luttele meters uit als gevolg van een aanrijding met meerdere auto’s. Fässler nam de leiding voor Albers en Schneider.

Tijdens de eerste verplichte pitstop verloor Albers zijn tweede plaats aan Schneider. ´Ik verloor wat teveel tijd, doordat de pitstop niet vlekkeloos verliep”, aldus Albers. Vervolgens werd hij opgehouden door een andere deelnemer, waardoor hij nog meer terrein verloor. Niettemin kwam hij als derde over de eindstreep, achter winnaar Fässler en Bernd Schneider. ´Met drie punten achterstand op Schneider in het kampioenschap is nog alles open”, aldus Albers. ´Ik verheug me al erg op de race in Zandvoort, dat wordt beslist een mooi spektakel!” Ook Mercedes-Benz-sportdirecteur Norbert Haug kijkt uit naar de Nederlandse DTM-race: ´Op Zandvoort hebben we in de afgelopen jaren al mooie DTM-races gezien. Hopelijk wordt deze traditie dit jaar voortgezet.”

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Drievoudige Mercedes-Benz-zege op A1-Ring
Redactie
Door Redactie

Zoeken