Nieuws

Laatste facelift voor de Renault Twingo

Laatste facelift voor de Renault Twingo

Voor de laatste keer geeft Renault de Twingo een facelift. De Twingo, die al elf jaar op de markt is, zal in 2006 worden vervangen door een compleet nieuw model. Tot die tijd moet deze facelift de Twingo weer up-to-date houden.

Echt opvallende wijzigingen zijn er niet. Het zijn meer de details die het verschil met de vorige Twingo maken. De achterkant wordt gekenmerkt door een nieuwe positie van het Renault-logo met daarin een drukknop om de kofferklep te openen, net als bij de Clio. Verder zijn de achterlichten vernieuwd en hebben deze een ´regendruppel´ design meegekregen en zijn er nieuwe lichtmetalen wielen en wieldoppen leverbaar. Wat exterieurkleuren betreft is er keuze uit elf verschillende kleuren waarvan er zeven nieuw zijn. In het interieur zijn nieuwe soorten en kleuren bekleding leverbaar.

Verbeterde Quickshift-automaat
Om het verbruik van de 1.2 liter motor nog wat verder te laten dalen heeft Renault de Quikshift automatische versnellingsbak aangepast. Het verbruik van de 1.2 liter krachtbron is volgens fabrieksopgave 4,9 liter op 100 km. Bovendien heeft deze aanpassing tot gevolg dat het schakelen soepeler en sneller verloopt. Een nieuwe mogelijkheid is de E/A knop waarbij je kunt kiezen tussen economisch of sportief schakelen.

Verhoogde veiligheid
Op veiligheidsgebied heeft Renault al veel bereikt. De meeste Renault-modellen hebben 5 sterren behaald bij de EuroNCAP crashtests. Ook het veiligheidsniveau van de Twingo is een beetje opgekrikt. ABS met remassistent is nu standaard op elke Twingo, er is een gordelherinneringssyteem gemonteerd en er zijn maar liefst 3 ISOFIX-bevestigingspunten aanwezig. Voor je eigen veiligheid tijdens het rijden gaan de deuren automatisch op slot zodra de auto begint te rijden.

Groot succes
Dat de Twingo een groot succes is blijkt wel uit de verkoopcijfers. Wereldwijd heeft Renault maar liefst 2,4 miljoen Twingo´s verkocht sinds 1993 (introductie). Binnen zijn klasse doet de toch al bejaarde Twingo het nog steeds niet slecht. Na de Fiat Panda, Citroen C2 en smart fortwo is de Twingo met 9,2% marktaandeel de vierde compacte stadsauto in West-Europa.

Twingo Kenzo
Om de introductie van de vernieuwde Twingo een beetje kracht bij te zetten komt Renault met een actiemodel welke de naam Kenzo draagt. De Twingo Kenzo heeft de beschikking over een speciale exterieurkleur ´Emperor Voilet´. Deze paarse kleur wordt bij het actiemodel ook doorgevoerd in het interieur waar o.a. de gordels, vloermatten en ventilatieroosters in paars zijn uitgevoerd. Een paar Kenzo-badges en leuke opties zoals een glazen zonnedak maken het feest compleet.

Prijzen
De vernieuwde Twingo is in Nederland leverbaar vanaf € 9.195,-, voor de Kenzo-uitvoering moet € 11.895,- worden neergeteld.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Laatste facelift voor de Renault Twingo
Laatste facelift voor de Renault Twingo
Laatste facelift voor de Renault Twingo
Laatste facelift voor de Renault Twingo
Laatste facelift voor de Renault Twingo
Redactie
Door Redactie

Zoeken