Nieuws

Hyundai toont i20 Sport Edition

Hyundai toont i20 Sport Edition

Ruim twee jaar na de introductie van de Hyundai i20 presenteert het Koreaanse merk nu een extra sportieve variant: de i20 Sport Edition. Opmerkelijk is dat Hyundai voor de speciale uitvoering de hulp van de Duitse tuner CRD heeft ingeschakeld.

"Lekker dik!" was de eerste reactie toen we de i20 Sport Edition zagen. Een uitspraak die we normaal gesproken niet meteen associëren met de i20. De compacte Koreaan is weliswaar frivool vormgegeven, maar echt warm krijgen we het niet van het design. Dat verandert nu de heren van Car Research and Development (CRD) de i20 onder handen hebben genomen. Vooral de bodykit en 17 inch Brabus wielen zorgen voor een sportieve uitstraling. Daarnaast is de Sport Edition uitgerust met donkere koplampunits met LED-dagrijverlichting en twee strakke uitlaten. Ook binnenin werd het uitbundige karakter onderstreept door de oranje lederen bekleding en het sportieve stuurwiel. Technisch werd de i20 Sport Edition (helaas) ongemoeid gelaten.

Komst onduidelijk

Hoewel wij dit model een warm hart toedragen is de komst naar de Benelux nog altijd onduidelijk. Mocht het model door de importeur wel gehaald worden, dan zal hij in de eerste helft van 2011 in de showroom te bezichtigen zijn.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Hyundai toont i20 Sport Edition
Hyundai toont i20 Sport Edition
Hyundai toont i20 Sport Edition
Redactie
Door Redactie

Zoeken