Nieuws

Honda Jazz Hybrid

Honda breidt hybrideaanbod uit met Jazz

Na de Civic Hybrid, de Insight en de CR-Z presenteert Honda de Jazz Hybrid. Die is uitgerust met vergelijkbare techniek als de Insight en belooft vergelijkbare verbruikscijfers. Honda zal de Jazz Hybrid vanaf begin 2011 bij de dealers binnenrijden.

Honda breidt hybrideaanbod uit met Jazz
Met de Jazz Hybrid presenteert Honda de allereerste hybrideauto in het B-segment. Daarmee bevestigt Honda haar positie als pionier op het gebied van hybridetechniek. In de Jazz verzorgen een 1.3 liter VTEC-benzinemotor, een CVT-transmissie en de IMA-elektromotor de aandrijving. De auto kan daarmee ook op lage snelheden volledig elektrisch rijden. Exacte gegevens over de specificaties en het verbruik geeft Honda nog niet vrij, maar dat ligt volgens de Japanners op vergelijkbaar niveau als de Insight (4,6 l/100 km en 105 gram CO2 per km).

Onderscheidend uiterlijk
Om de hybrideversie te onderscheiden van de gewone Jazz heeft Honda de auto op tal van punten aangepast. De Honda Jazz Hybrid is te herkennen aan zijn nieuwe koplampen met een blauwe ring rond de lichtunits, heldere achterlichten, een nieuwe grille, een opnieuw ontworpen achterbumper en een verchroomde sierstrip op de achterklep. Ook het interieur van de Jazz Hybrid is vernieuwd. Zo is het gehele dashboard van de auto donkerder van kleur, voor een sterker contrast met de blauwe verlichting van de instrumenten en de audio-installatie.

Begin 2011 bij de Honda-dealers
In aanloop naar de marktintroductie begin 2011 zal Honda de prijzen en specificaties vrijgegeven. We kunnen voor het eerst in levende lijve kennismaken met de auto op de autoshow in Parijs.
Redactie
Door Redactie

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Honda breidt hybrideaanbod uit met Jazz

Zoeken

Merk- & modeldossiers