Nieuws

Jaguar XJ Sentinel

Veilig over straat met Jaguar XJ Sentinel

Jaguar zal in Moskou hun gepantserde XJ presenteren. Gebukt onder de naam Sentinel is de beschermende limousine bestand tegen een kogelregen met een vuurkracht van maximaal het B7-niveau.

Veilig over straat met Jaguar XJ Sentinel

Je ziet het nauwelijks, maar deze Jaguar XJ Sentinel is toch echt bestand tegen serieuze vuurwapens, krachtige aanvalsgeweren en TNT bomexplosies van 15 kg. Een geïntegreerde cocon van versterkt staal verweven met kevlar beschermt de inzittenden tegen dergelijke aanvallen. Speciale runflat-banden maken het mogelijk toch door te rijden bij een lekke band. Als basis is de XJ L genomen om zodoende blijvend ruimte aan de VIP te bieden.

Versnellen en vertragen
In het vooronder huist een 5.0 liter V8, goed voor 385 pk en een acceleratie van 9,5 seconden naar de 100 km/h en een topsnelheid van 195 km/h. Niet te vergelijken met de prestaties van het reguliere model, iets dat uiteraard komt door het sterk toegenomen wagengewicht. De Jaguar XJ Sentinel brengt maar liefst 3,3 ton op de weegschaal. Desondanks hebben de ingenieurs gepoogd de vertrouwde rijdynamiek bij de gepantserde limousine niet verloren te laten gaan. Remmen van de 510 pk sterke Supercharged-V8 garanderen voldoende stopkracht.

Rijtraining
Wellicht niet geheel toevallig zal Jaguar de XJ Sentinel officieel onthullen tijdens de aankomende autoshow in Moskou. Bij aankoop krijgen klanten of diens chauffeurs een speciale rijtraining aangeboden. Een auto met een dergelijk gewicht laat zich immers anders besturen. Daarnaast geeft Jaguar drie jaar garantie (tot een maximum kilometrage van 50.000 km) op de Sentinel om het vertrouwen in de gepantserde XJ te bevestigen.

Redactie
Door Redactie

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Veilig over straat met Jaguar XJ Sentinel
Veilig over straat met Jaguar XJ Sentinel

Zoeken

Merk- & modeldossiers