Nieuws

Mercedes-Benz CLS

Nieuwe Mercedes-Benz CLS de wijde wereld in

Mercedes heeft niet kunnen voorkomen dat hun nieuwe CLS vroegtijdig wereldkundig autonieuws is geworden. Een gelekte brochure is opnieuw de boosdoener en aan het wereld wijde web om iedereen daarvan te laten meegenieten.

Nieuwe Mercedes-Benz CLS de wijde wereld in

Het was Mercedes-Benz bijna gelukt – het fabriekspersbericht zal vermoedelijk een dezer dagen worden uitgestuurd – de nieuwe CLS tot het officiële moment geheim te houden. Enigszins dan, want zo geheim was de vierdeurs coupé niet meer na het vele grondige werk van spionagefotografen.

Weg monopolie
Maar goed, nu de CLS zich heeft voorgesteld, hetzij officieus, kan hij zich opmaken voor een pittige strijd in het vierdeurs coupé segment. Zo eenvoudig als de eerste generatie het had zal het de nieuwe niet afgaan. In tussentijd is er een aantal sterke soortgelijke modellen bijgekomen of deze verschijnen binnenkort. We noemen onder andere de Porsche Panamera, Jaguar XJ, Audi A7 en de nog te verwachten BMW Gran Coupé wat nu nog een studie betreft. Ook de Maserati Quattroporte zou je als rivaal kunnen aanmerken, al hoewel deze en enkele eerdergenoemde concurrenten zich enkel zullen verzetten tegen de duurdere uitvoeringen van de CLS. Hoe dan ook, de vroegere monopoliepositie is compleet verdwenen.

Design
Als eerste strijdwapen gooit de nieuwe Mercedes-Benz CLS een beduidend krachtigere uitstraling dan het origineel in de oorlog om de klant. Agressieve, gespierde lijnen zetten de toon met aan de voorzijde zodoende een vrij druk ogend front. Ook de herkenbare flanken (E-klasse Coupé) doen met de drie overheersende scherpe vouwlijnen tamelijk geforceerd aan. De achterzijde met de terugkerende elipsvormige achterlichtunits brengen de rust in het exterieurontwerp enigszins terug. Binnenin is de nieuwe CLS gewoon heel erg Mercedes. De hoekige stijl kennen we van alle andere moderne Mercedessen. De hoge middentunnel en de vier individuele stoelen zijn daarin een terugkerende invulling.

Motoren
Nogmaals, officieel is er nog niets vrijgegeven, maar met de E-klasse Limousine als technisch identieke laat het aangeboden motorengamma zich vrij nauwkeurig raden. Om maar meteen met het grootste nieuws te beginnen: nieuw in de CLS is de 250 CDI. Weliswaar een viercilinder maar met een vermogen van 204 pk en een koppel van 500 Nm krachtig genoeg om aangename prestaties te noteren. Daarboven is de CLS 350 CDI gepositioneerd die twee cilinders meer telt en 265 pk en 620 Nm produceert. Benzinemotoriseringen komen er als CLS 350 CGI (306 pk/370 Nm) en de CLS 500 BlueEfficiency met V8 en 435 pk en 700 Nm. Absolute topper is uiteraard de AMG-variant. Deze CLS 63 AMG levert 544 pk en 800 Nm voortkomend uit de fonkelnieuwe 5.5 liter AMG-V8.

De nieuwe Mercedes-Benz zal zijn publiekdebuut beleven op de aankomende Autosalon van Parijs. Begin 2011 doet hij de dealers aan.

Redactie
Door Redactie

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Nieuwe Mercedes-Benz CLS de wijde wereld in
Nieuwe Mercedes-Benz CLS de wijde wereld in
Nieuwe Mercedes-Benz CLS de wijde wereld in
Nieuwe Mercedes-Benz CLS de wijde wereld in
Nieuwe Mercedes-Benz CLS de wijde wereld in
Nieuwe Mercedes-Benz CLS de wijde wereld in

Zoeken

Merk- & modeldossiers