Nieuws

Morgan EvaGT

Britse blikvanger: Morgan EvaGT

Zoals aangekondigd heeft Morgan de EvaGT gepresenteerd op Concours d’Elegance van Pebble Beach. De nieuwe dichte 2+2-sportwagen van de kleine ambachtelijke Britse fabrikant gooit het voor hun doen over een heel andere boeg.

Britse blikvanger: Morgan EvaGT

Allereerst is de EvaGT anders dan alle andere Morgan’s door het concept van een 2+2 sportwagen. Men belooft dat vier personen fatsoenlijk kunnen plaatsen nemen en er vervolgens nog altijd voldoende bagageruimte ter beschikking is voor een weekend erop uit. Het exterieurontwerp is heel herkenbaar Morgan en bovendien wonderschoon. De ontwerpers hebben hun inspiratie gehaald uit de Britse sportwagens uit de jaren ’50 zoals de Bristol 400 Series en de Frazer Nash BMW 328. Prachtige sierlijke en geslepen lijnen geven de EvaGT een bloedsnel uiterlijk.

BMW
Dat de auto ook daadwerkelijk snel is bewijst het op papier. In het vooronder ligt namelijk (wederom) een 3.0 liter zes-in-lijn afkomstig van BMW welke 306 pk en 400 Nm produceert mede door de hulp van twee turbo’s. De acceleratie naar 100 km/h zou niet meer dan 4,5 tel in beslag nemen en de topsnelheid is bepaald op 273 km/h. Desondanks bedraagt het verbruik niet meer dan 7,1 /100 km gemiddeld gepaard gaande met een emissiewaarde van 200 g/km.

Aeromax
De EvaGT mag dan klassieke lijnen bevatten, onderhuids gaan moderne technieken schuil. Verantwoordelijk voor het serieuze prestatiepotentieel is bijvoorbeeld het geheel uit aluminium opgetrokken chassis gelijk aan de Aeromax Supersports alsmede een aluminium koetswerk. Het wagengewicht bleef hierdoor beperkt tot slechts 1.250 kilogram. Reken dus maar dat de EvaGT een zeer lichtvoetig rijkarakter heeft. Een manuele of automatische 6-bak neemt daarbij de krachtoverbrenging voor rekening waarbij de achterwielen alles te verduren krijgen.

Aanbetaling 
Morgan zal zo snel mogelijk aan de bouw van de EvaGT beginnen zodra de eerste klanten een aanbetaling van 5.000 pond hebben gedaan van de nog te bepalen totaalprijs. In eerste instantie zijn de Britten van plan 100 exemplaren te fabriceren, maar zoals zo vaak bij kleine autofabrikanten is het daadwerkelijke productieaantal afhankelijk van de vraag.

Redactie
Door Redactie

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Britse blikvanger: Morgan EvaGT
Britse blikvanger: Morgan EvaGT

Zoeken

Merk- & modeldossiers