Nieuws

Land Rover Discovery 4

Land Rover blijft Discovery 4 verbeteren

Land Rover blijft wijzigingen doorvoeren aan de Discovery. Modeljaar 2010 stond in het teken van een ingrijpende facelift, nieuwe motoren en verbeterde (terrein)capaciteiten, voor modeljaar 2011 zijn de modificaties subtieler waaronder een nieuwe basisdiesel.

Land Rover blijft Discovery 4 verbeteren

De puntjes worden op de i gezet met een nieuwe basisdiesel. Deze 3.0 liter TDV6 zwaait de 2.7 liter diesel uit en wordt onder de reeds verkrijgbare 245 pk sterke drieliter TDV6 gepositioneerd. Als instapper levert ‘ie 211 pk en 450 Nm, een welkome 21 pk en 80 Nm meer dan de dieselmotor die hij aflost. Daarentegen daalde de CO2-uitstoot met tien procent naar 244 g/km. Standaard wordt de debuterende diesel gecombineerd met een zestraps adaptieve automatische transmissie met CommandShift voor handmatig schakelen.

Moderner logo
Voor het modeljaar 2011 is ook het Terrain Response-systeem van de Discovery 4 verder verbeterd met de nieuwe functies Gradient Acceleration Control (helling acceleratieregeling) en Hill Start Assist (helling startassistent). De helling acceleratieregeling voorkomt bij niet ingeschakelde afdalingremregeling (Hill Descent Control) dat de auto te snel accelereert op steile hellingen, zodat de bestuurder de tijd heeft om de auto onder controle te houden. De helling startassistent reduceert op steile hellingen automatisch en progressief de remdruk en voorkomt dat de auto ongewenst achteruitrolt.
Tot slot is de uitrusting verrijkt met 19 inch lichtmetalen velgen, twee nieuwe exterieurkleuren (Baltic Blue en Fuji White) en een nieuw Land Rover-logo. De kleurstelling van het logo is voortaan groen/zilver in plaats van groen/goud en dat maakt volgens Land Rover het embleem eigentijdser en in overeenstemming met de uitstraling van de laatste modellen.

Herkenbare aanduidingen
Omdat er nu twee 3.0 liter TDV6-en leverbaar zijn in de Discovery heeft Land Rover voor het modeljaar 2011 andere typeaanduidingen doorgevoerd. Zo houdt de lichtste versie zijn oorspronkelijk motoriseringnaam “3.0 TDV6” en wordt de krachtigste variant omgedoopt tot “3.0 SDV6”. Deze strategie, waarbij de typeaanduiding van de variant met de sterkste dieselmotor met een ‘S’ en die van een minder krachtige uitvoering met een ‘T’ wordt aangeduid, wordt ook bij de andere Land Rover en Range Rover modellen ingevoerd. Dit geldt tevens voor het modernere logo.

Aangepaste prijzen
Vanwege de nieuwe basismotor en rijkere uitrusting is de prijsstelling van de TDV6-uitvoeringen aangepast. De Discovery 4 nu leverbaar is vanaf € 74.900,-. De prijs van de 3.0 SDV6-uitvoeringen is ongewijzigd.

Redactie
Door Redactie

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Land Rover blijft Discovery 4 verbeteren
Land Rover blijft Discovery 4 verbeteren

Zoeken

Merk- & modeldossiers