Nieuws

Mercedes SLS AMG GT3 is raceklaar

Mercedes SLS AMG GT3 is raceklaar

Na de straatversie presenteert Mercedes-Benz de raceversie van de SLS AMG. De SLS AMG GT3 voldoet aan alle FIA-reglementen omtrent het GT3-kampioenschap en staat inmiddels klaar om in sprint- en langeafstandsraces tekeer te gaan. Klantenteams kunnen per direct bestellen.

De Mercedes SLS AMG GT3 is in nauwe samenwerking met sport- en toerwagenpartner HWA (onder meer verantwoordelijk voor het AMG DTM-raceteam) ontwikkeld en bestemd voor privéteams en/of getalenteerde privérijders. De speciaal geprepareerde SLS AMG kan ingezet worden bij alle races die volgens de FIA GT3-reglementen worden verreden zoals bijvoorbeeld het Europees FIA GT3 kampioenschap, de ADAC GT-Masters, het VLN-langeafstands-kampioenschap (VLN is de associatie van Nürburgring Cup-organisatoren waarin 10 motorsportclubs zijn verenigd) en de legendarische 24-uursraces van Spa-Francorchamps en de Nürburgring.

Preparaties
Ten opzichte van de straatversie is de GT3-versie met name in aerodynamisch opzicht aangepast. In het oog springende elementen daarbij zijn de voorspoiler met splitter, de verbrede wielkasten (met koelopeningen) vóór en achter, de diffuser en de grote instelbare achterspoiler. Ook de gestandaardiseerde FIA GT3-snelvulopeningen in de B/C-stijl verraden het pure racekarakter. Voorin ligt dezelfde 6.2 liter – Mercedes spreekt zelf van een 6.3 liter – AMG-V8 met dry sump-smering als in de straatversie. Het maximale vermogen en het leeggewicht moeten nog worden vastgesteld door de internationale autosportorganisatie. Dat gebeurt naar verwachting in het voorjaar van 2011 en daarbij wordt het "Balance of Performance-principe" gevolgd. Hiermee garandeert de FIA dat alle auto’s die aan de start van een GT3-race verschijnen een gelijke kans hebben.

Afstemmen
Als transmissie dient een sequentiële raceversnellingsbak met zes overbrengingen. De bediening vindt plaats via paddles aan het stuur. De ‘double wishbone’ wielophanging van de SLS GT3 is volledig instelbaar zodat voor elk circuit een ideale set-up kan worden gekozen. Daarnaast is de setting van de stuurinrichting (rack and pinion) uitermate scherp en achter de 18-inch wielen huist speciale remmerij. Snelle pitstops zijn mogelijk dankzij de ingbouwde luchtkrik-installatie. Uiteraard zijn een zespunts gordel, HANS (Head and Neck Support) en een geïntegreerd brandblussysteem plus een rolkooi standaard. De veiligheidstank met een inhoud van 120 liter is op de achteras geplaatst.

Eerste race-inzet in september
De nieuwe Mercedes-Benz SLS GT3 is met onmiddellijke ingang te bestellen bij Mercedes-AMG. Ondertussen gaat het test- en ontwikkelingswerk van de racebolide volop door. Voormalig Mercedes-Benz coureur en meervoudig DTM-kampioen Bernd Schneider heeft hierin een groot aandeel. Een belangrijk onderdeel van het testprogramma is deelname aan de VLN-race, die eind september op de befaamde Nordschleife van de Nürburgring plaatsvindt. De eerste SLS AMG GT3-modellen worden in februari 2011 afgeleverd.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Mercedes SLS AMG GT3 is raceklaar
Mercedes SLS AMG GT3 is raceklaar
Mercedes SLS AMG GT3 is raceklaar
Mercedes SLS AMG GT3 is raceklaar
Mercedes SLS AMG GT3 is raceklaar
Mercedes SLS AMG GT3 is raceklaar
Mercedes SLS AMG GT3 is raceklaar
Mercedes SLS AMG GT3 is raceklaar
Mercedes SLS AMG GT3 is raceklaar
Redactie
Door Redactie

Zoeken