Nieuws

Nissan Leaf

Lancering Nissan Leaf in Nederland uitgesteld

Een teleurstellend bericht voor ´early adopters´ van de Nissan Leaf. De importeur heeft de marktintroductie van de Leaf in Nederland moeten uitstellen omdat de vraag in andere landen te groot is. Opmerkelijk, aangezien ons land juist een sleutelrol zou gaan spelen bij het op de kaart zetten van de volledig elektrische auto.

Lancering Nissan Leaf in Nederland uitgesteld
Met trots meldde Nissan Nederland tijdens de preview van de Leaf in mei dat ons land vanwege de infrastructuur één van de belangrijkste schakels zou zijn bij de marktlancering van de ‘eerste betaalbare volledig elektrische auto ter wereld’. Maar dit blijkt niet meer nodig te zijn aangezien de vraag naar de Leaf nu al de pan uit rijst. Sinds afgelopen maart konden geïnteresseerden zich inschrijven voor updates rondom de introductie van de Leaf. Reeds 12.000 Europeanen hebben dit gedaan.

Medio 2011
De Leaf reserveren waarmee potentiële kopers zich verzekeren van een plaats op de orderlijst kon al in Amerika en Japan vanaf april. Inmiddels heeft Nissan meer dan 23.000 reserveringen ontvangen. Vandaag heeft Nissan de orderboeken van de Leaf geopend in Portugal, Ierland en Groot-Britannië. Een reservering plaatsen kan daar vanaf 1 september aanstaande. Groot-Britannië is Nissan’s grootste markt voor elektrisch aangedreven voertuigen in Europa dus de fabrikant verwacht ook vanuit deze hoek een enorme vraag. Verwachtingen die de productiecapaciteit overstijgen waardoor Nederland nu langer op de Leaf moet wachten. In eerste instantie zou de marktlancering eind dit jaar zijn, maar dit wordt nu op zijn vroegst juni 2011.

Redactie
Door Redactie

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Lancering Nissan Leaf in Nederland uitgesteld
Lancering Nissan Leaf in Nederland uitgesteld

Zoeken

Merk- & modeldossiers