Nieuws

MINI Countryman WRC

Officieel: MINI na 40 jaar terug in de rallysport

Het gonsde al van de geruchten dat MINI zijn rentree zou maken in het World Championship Rally en nu heeft de fabrikant ook officieel de comeback bevestigd. Vanaf volgend jaar gaan ze deelnemen in een subklasse van de hoogste rallycompetitie met een speciaal daarvoor geprepareerde Countryman.

Officieel: MINI na 40 jaar terug in de rallysport

MINI boekte in de jaren ’60 diverse successen in de rallysport met de toenmalige Cooper S. Zo wist het bijvoorbeeld tot viermaal toe de Rally Monte Carlo te winnen. Nu, na dik veertig jaar, kondigt de fabrikant aan opnieuw de stoute sportschoenen aan te trekken om te gaan strijden op veeleisende ondergronden als gravel, sneeuw en modder.

Countryman S2000
Het Engelse Prodrive, een ervaren speler in de rallysport, bouwt daarvoor in samenwerking met MINI al enige tijd aan een heetgebakerde Countryman (zie inzet). Onder de kap gaat een opgevoerde 1.6 turbomotor schuil. Over enkele maanden moet het rallykanon gereed zijn om zijn eerste testronde te maken. Hij zal bovendien moeten voldoen aan alle geldende FIA-regels voor het kampioenschap waarin het gaat deelnemen. Deze S2000-klasse is een subklasse van het WRC waarin ook de Citroën DS3 R3 en de Ford Fiësta S2000 zullen gaan strijden om de hoogste eer.

Redactie
Door Redactie

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties

Zoeken

Merk- & modeldossiers