Nieuws

Audi A1

Vier Audi A1-varianten binnen vijf jaar

Topman Rupert Stadler wil in 2015 anderhalf miljoen auto’s gaan verkopen. Men denkt dit te kunnen bewerkstellingen met het opvullen van alle nog bestaande gaatjes in de automarkt. Zo verschijnen alleen al van de A1 vier verschillende varianten.

Vier Audi A1-varianten binnen vijf jaar
Audi is op de goede weg om het doel - een jaarafzet van anderhalf miljoen auto’s - te realiseren in 2015. Het huidige topjaar stamt uit 2008 waar de fabrikant iets meer dan één miljoen Audi’s aan de man wist te brengen. En als we de lijn van de verkopen van dit jaar doortrekken dan ziet het ernaar uit dat 2010 het nieuwe recordjaar wordt. Momenteel staat de teller op zo’n 555.000 verkochte modellen en we zijn nu zes maanden onderweg. Dit terwijl de verwachte verkooptopper, de A1, nog niet eens op de markt is. Dikke kans dus dat Audi aan het eind van dit jaar ruimschoots de één miljoen zal gaan overschrijden. Daarna heeft het nog vijf jaar om de dan nog benodigde vierhonderdduizend te halen. Dat lukt alleen met een uitbreiding van het aanbod en daarom kunnen we binnen afzienbare tijd diverse nichevarianten op basis van de huidige modellenlijn verwachten.

Eén per jaar
Met het lanceren van de A5 Sportback en zeer recent de A7 is Audi begonnen met het opvullen van de nog overgebleven gaten in de markt. Maar ook aan de onderkant van de automarkt ziet men kansen voor afwijkende carrosserievarianten. De kleine A1 dient als basis voor deze nichemodellen. Na de driedeurs A1 kunnen we logischerwijs de vijfdeurs als eerste en tevens tweede variant verwachten. Deze zal nog dit jaar (medio oktober) zijn debuut beleven op de Autosalon van Parijs en vermoedelijk als A1 Sportback door het leven gaan. Een jaar later (medio 2011) zal, als we de geruchten moeten geloven, de A1 Allroad aantreden. Op zich is zo’n avontuurlijk getinte versie geen gekke stap wetende dat de Volkswagen CrossPolo altijd garant staat voor de nodige verkopen. Toch betwijfelen we de komst van zo´n hoog-op-de-poten-gezette-A1. Mede omdat Audi zijn handen vol heeft de Audi S1, hoewel dit niet echt een apart model is maar een hitsige uitvoering van de driedeurs A1, en de ontwikkeling van een A1 Cabrio. In het geval van de open-A1 spreken we over het jaar 2014. De Audi S1 met zijn 180 pk en S-tronic transmissie met dubbele koppeling komt ons al eerder verblijden (2012).
Redactie
Door Redactie

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Vier Audi A1-varianten binnen vijf jaar
Vier Audi A1-varianten binnen vijf jaar

Zoeken

Merk- & modeldossiers