Nieuws

Kandidatenlijst Auto van het Jaar 2011

Kandidatenlijst Auto van het Jaar 2011

Wie gaat de Volkswagen Polo opvolgen als “Auto van het Jaar 2011”? De officiële organisatie heeft de 35 geselecteerde kandidaten bekendgemaakt die de komende maanden zullen gaan strijden om de felbegeerde titel.

De eerste ronde van de verkiezing Auto van het Jaar bestaat altijd uit een lange lijst kandidaten. Voor de editie van 2011 zijn dit momenteel 35 nieuwe auto’s, maar dit kunnen er altijd nog meer of minder worden wanneer ze niet aan de criteria van de prestigieuze autotitel voldoen. De eisen vermelden namelijk dat alle auto’s moeten zijn geïntroduceerd in de 12 maanden voorafgaand aan de huldiging (traditioneel eind november). En die periode is nog niet voorbij. De overige criteria luiden dat de kandidaten ten minste in vijf Europese landen worden vermarkt en de minimale verkoopverwachting een aantal van 5.000 stuks bestrijkt.

Kandidatenlijst 2011
Onder de potentiële winnaars voor de titel Auto van het Jaar 2011 bevinden zich de volgende auto’s (in alfabetische volgorde): Alfa Romeo Giulietta, Audi A1, Audi A8, BMW 5-serie, BMW X3, Chevrolet Spark, Citroën C3, Citroën C4, Citroën DS3, Dacia Duster, Fiat Doblo, Ford C-Max/Grand C-Max, Honda CR-Z, Hyundai ix35, Jaguar XJ, Kia Sportage, Kia Venga, Lexus CT200h, Mazda 5, Mini Countryman, Mitsubishi ASX, Nissan Micra, Nissan Juke, Nissan Leaf, Opel Meriva, Renault Wind, Saab 9-5, Seat Alhambra, Suzuki Kizashi, Suzuki Swift, Volkswagen Sharan, Volkswagen Touareg, Volvo S60, Volvo V60.

Meeste kans?
Het is moeilijk te zeggen welke van deze kandidaten in september als finalisten de tweede en tevens laatste ronde in zullen gaan voordat de uiteindelijke winnaar eind november wordt gekroond. Ieder jurylid, en dat zijn er 58 verdeeld over 22 verschillende Europese landen, mag 25 punten verdelen over alle modellen. Er wordt beoordeeld op onder andere de volgende eigenschappen: design, comfort, veiligheid, verbruik, rijeigenschappen, prestaties. Gezien de diversiteit van de reeds geselecteerde mededingers kan het dus alle kanten op. De geschiedenis leert echter dat duurdere auto’s veelal meteen afvallen in de race. Een cabriolet hebben we sinds 1964 ook nog nooit Auto van het Jaar zien worden.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken