Nieuws

Volkswagen Caddy

Vernieuwde Volkswagen Caddy gepresenteerd

Dit najaar zal bij Volkswagen-dealer de vernieuwde Caddy worden binnengereden. De Caddy heeft een uitgebreide facelift ondergaan waarbij het nieuwe front het meest in het oog springt. Daarnaast is de auto praktischer, is het interieur vernieuwd en staan zes nieuwe TSI en TDI motoren garant voor minder verbruik, maar betere prestaties.

Vernieuwde Volkswagen Caddy gepresenteerd
In zes jaar tijd (van 2004 tot 2009) wist Volkswagen maar liefst 800.000 Caddy´s te verkopen. En dat geeft wel aan wat voor ongekend succes de auto is. Vooral op de bedrijfsautomarkt weet de Caddy hoge ogen te gooien. Volkswagen versterkt die positie nog eens verder door de Caddy grondig te vernieuwen.

Nieuw front

Optisch gezien verrast Volkswagen wederom niet. Het front deelt duidelijk kenmerken met de personenauto´s van Volkswagen en doet sterk denken aan de nieuwe Touran en Sharan. Verantwoordelijk daarvoor zijn de nieuwe koplampen, grille en voorbumper. Aan de achterzijde zijn bovendien vernieuwde lichtunits gemonteerd en Volkswagen levert nieuwe lakkleuren en wieldesigns om het plaatje af te maken.

Ruimte
Het interieur werd eveneens naar een hoger plan getild. Nieuwe instrumenten, een nieuw stuurwiel en een andere indeling van de middenconsole zorgen voor een duidelijke band met de overige VW-modellen. Zeer belangrijk voor een auto als deze is dat ook het praktische gedeelte verder werd verbeterd. Zo kan de tweede rij met stoelen in zijn geheel worden verwijderd. Voor de 5-persoons Caddy betekent dit dat er 3.030 liter bagageruimte is (gemeten tot aan het dak). Voor de Caddy Maxi (de verlengde variant) is er zelfs 3.880 liter te vullen. Wie regelmatig lange spullen vervoert zal het waarderen dat de passagiersstoel kan worden neergeklapt en zodoende 3 meter lengte kan worden vervoerd. Optioneel kan er ook een derde zitrij worden besteld waardoor de Caddy tot zeven personen kan vervoeren.

Motoren
Motorisch bleef er feitelijk niets bij het oude. Oké, de 2.0 EcoFuel (CNG / 109 pk) is ongewijzigd overgenomen uit de oude Caddy. Wat betreft diesel- en benzinemotoren is het gehele gamma vernieuwd. Bij de benzinemotoren zien we twee 1.2 TSI-motoren met 86 en 105 pk. Die laatste is met 6,6 l/100 km zeer zuinig voor zijn klasse. De diesels zijn allemaal TDI-motoren en 75, 102, 110 en 140 pk sterk. De 102 pk sterke TDI kan bovendien worden besteld met een 7-traps DSG terwijl de 140 pk TDI leverbaar is met een 6-traps DSG. Exclusief voor de 110 pk sterke TDI kan er ook 4Motion vierwielaandrijving worden geleverd. Het spaarvarken van de reeks is de 102 pk sterke 1.6 TDI met BlueMotion Technology. Het model neemt genoegen met 4,9 l/100 km en is daarmee nog eens 0,6 l/100 km zuiniger dan het model dat hij aflost.

Volkswagen zal de nieuwe Caddy vanaf dit najaar (september) bij de dealers binnenrijden. De prijzen alsook de exacte specificaties voor de Nederlandse markt worden in aanloop naar zijn marktintroductie bekend gemaakt.
Redactie
Door Redactie

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Vernieuwde Volkswagen Caddy gepresenteerd
Vernieuwde Volkswagen Caddy gepresenteerd
Vernieuwde Volkswagen Caddy gepresenteerd
Vernieuwde Volkswagen Caddy gepresenteerd

Zoeken

Merk- & modeldossiers