Nieuws

Renault Twingo RS & Clio RS Gordini

Prijzen Renault Twingo RS & Clio RS Gordini

Gordini is terug en vanaf 1 augustus zijn de Twingo RS en Clio RS in Gordini-trim te bestellen. De prijslijst van de Twingo RS Gordini begint bij € 18.490,- en voor de Clio RS Gordini vraagt Renault Nederland minimaal € 27.990,-.

Prijzen Renault Twingo RS & Clio RS Gordini
Toen Renault in november het doek trok van de Twingo RS Gordini waren we een beetje teleurgesteld. De geschiedenis van Gordini heeft ons de nodige supersportieve Renault´s gebracht en daar hadden we ook bij de Twingo RS Gordini en Clio RS Gordini op gehoopt. Niet dat de modellen niet sportief zijn, het RS-label is immers al een garantie voor plezier, maar wij hadden op net dat beetje meer gehoopt. Maar goed, het zij zo.

Twingo RS Gordini
Renault levert vanaf 1 augustus de Twingo RS Gordini en de Clio RS Gordini. Bij de Twingo RS Gordini zorgt de 1.6 liter viercilinder met 133 pk voor een 0-100 km/h sprint in 8,7 seconden, precies gelijk aan de gewone Twingo RS. Het verschil zit ´em echter in de uitrusting. De Twingo RS Gordini is aan de buitenzijde te herkennen aan de vele witte details, zoals de buitenspiegelkappen, de omlijsting van de mistlampen, de achterspoiler en de klassieke dubbele witte Gordini-strepen van voor tot achter. Er is keus uit twee carrosseriekleuren: Noir Nacré en Bleu Malte. Deze laatste is op geen enkele andere Twingo leverbaar. Aan de binnenzijde gaat het Gordini-thema verder met diverse accenten in wit en blauw. Ten opzichte van de normale Twingo RS is de Gordini ook nog eens uitgerust met lederen kuipstoelen, lichtmetalen 17-inch RS-wielen, een snelheidsregelaar c.q. snelheidsbegrenzer, elektronisch geregelde airconditioning, een audio connection box en individueel verschuifbare en opklapbare stoelen achterin. Dat alles kost € 1.800,- meer ten opzichte van de gewone Twingo RS waarmee het prijskaartje van de Gordini begint bij € 18.490,-.

Clio RS Gordini
Bij de Clio RS Gordini geldt zelfs helemaal geen meerprijs. Met € 27.990,- ligt de prijs namelijk op hetzelfde niveau als de gewone Clio RS. Ook de Clio RS Gordini betoont eer aan zijn naamgever met een keur aan visuele details in blauw en wit, zowel vanbinnen als vanbuiten. De Clio is leverbaar met keus uit de carrosseriekleuren Noir Profond, Blanc Givre Nacré en de exclusieve kleur Bleu Malte. Voor extra uitrusting is ook gezorgd voor de Gordini-uitvoering ten opzichte van de RS, zoals donkergetinte achterste zijruiten, een Renault Handsfree Card, met leder beklede kuipstoelen en een achterspoiler.
Redactie
Door Redactie

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Prijzen Renault Twingo RS & Clio RS Gordini
Prijzen Renault Twingo RS & Clio RS Gordini

Zoeken

Merk- & modeldossiers