Nieuws

Ferrari 458 Challenge nog uitdagender

Ferrari 458 Challenge nog uitdagender

Ferrari introduceert de raceversie van de 458 Italia, de 458 Challenge. De Challenge is helemaal klaargestoomd voor circuitgebruik en zal vanaf het seizoen 2011 ingezet worden in diverse raceseries. Per direct kan er besteld worden.

De Ferrari 458 Challenge wijkt slechts op details af van de reguliere 458 Italia. Achterin ligt nog altijd de 4.5 liter V8 met een vermogen van 570 pk. Wel is de transmissie aangepast aan het doel om beter te presteren in competitieverband. De overbrengingsverhoudingen zijn anders dan de straatversie en de bak is lichter. Ook de carrosserie heeft aan kilo’s verloren door het plaatwerk dunner uit te voeren en meer gebruik te maken van koolstofvezel en lexan, een polycarbonaat. Hoeveel minder de Challenge ten opzichte van de Italia weegt meldt de Italiaanse renstal niet.

Circuitsetting 
Het strakke asfalt zal het terrein van de 458 Challenge zijn en daarop hebben de ingenieurs hem compleet afgestemd. Het begon onder andere met het installeren van stijvere veren en speciale racedempers welke de Challenge ook nog eens 30 mm verlaagd. Vervolgens werden er lichtgewicht 19 inch wielen gemonteerd om nog meer grammetjes te lozen. Daarachter huizen keramische CCM2-remschijven van Brembo waarvan de brute Ferrari 599XX ook geniet. Tot slot is het F1-Trac voor het eerst toegepast op een Ferrari Challenge. Het systeem werkt nauw samen met het aanwezige E-Diff en kent speciale afstemmingen voor een droge en natte baan.

Meerdere cups
Ferrari gaat de 458 Challenge volgend jaar inzetten in de Ferrari Challenge Trofeo Pirelli waar de nieuweling zal gaan strijden tegen de 360 Challenge, zijn voorganger. Later in 2011 is het de bedoeling ook een Challenge-cup in Azië op te richten. Daarvoor kunnen vanaf heden bestellingen geplaatst worden.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Ferrari 458 Challenge nog uitdagender
Ferrari 458 Challenge nog uitdagender
Redactie
Door Redactie

Zoeken