Nieuws

Toekomstplannen Jaguar

Jaguar gaat het opnieuw proberen met X-type

De afgelopen januari bij Jaguar als CEO aangetreden, Carl-Peter Forster, heeft bevestigd dat er een compacte sportauto in de pijplijn zit. Dit had moederbedrijf Tata al eerder laten weten. Wat we nog niet wisten is de komst van een nieuwe X-type.

Jaguar gaat het opnieuw proberen met X-type
Sinds het beter gaat met Jaguar-Land Rover hebben beide fabrikanten door laten schemeren hun modellenoffensief aanzienlijk uit te breiden. In het geval van de Britse sportwagenfabrikant zal het aanbod zelfs worden verdubbeld. De vrij verse opperbaas van Jaguar, Carl-Peter Forster, is zo enthousiast over zijn toekomstplannen dat hij nu al heeft bevestigd wat er onder andere komen gaat.

XF Estate
De eerste uitbreiding komt er in de vorm van de XF Estate. Spionagebeelden daarvan zagen we onlangs en de verwachting is dat het model ergens begin volgend jaar zijn intrede op de markt zal maken. Vanaf dat moment gaat de stationwagen de concurrentie aan met de BMW 5-serie Touring, Audi A6 Avant en de Mercedes-Benz E-klasse Estate. Geduchte concurrenten, maar Jaguar is ervan overtuigd tegengas tegen het Duitse trio te kunnen geven. Met de XF is het immers ook aardig gelukt.

X-type
Compleet nieuw voor ons is dat Jaguar ook in verwachting is van een nieuwbakken X-type. Hoewel de vorige – welke sterk leunde op de toenmalige Ford Mondeo – intern nog steeds de nodige sporen nalaat gelooft Jaguar dat een dergelijke middenklasser uit het Britse rijk zeker kans van slagen heeft in het door de Duitsers gedomineerde segment. Uiteraard zal de auto niet X-type gaan heten, want dat zou alleen maar afschrikken. In de wandelgangen circuleert de naam “XZ” rond. Daarnaast gooit Jaguar het over een iets andere boeg als de 3-serie’s en de C-klasse’s van deze wereld. Denk dan in de richting van een vierdeurs coupé à la Audi A5 Sportback. Dit concept maakt een opmars onder het publiek en het past bovendien beter bij de identiteit van Jaguar dan een traditionele sedan. Daarbij zijn potentiële klanten voor een dusdanig gelijnde sportsedan best bereid iets meer te betalen. Echter, geduld is een schone zaak; verwacht hem niet eerder dan eind 2013, begin 2014.
Redactie
Door Redactie

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties

Zoeken

Merk- & modeldossiers