Nieuws

Land Rover Freelander

Land Rover Freelander 3 neigt naar Range Rover

Hij zat eraan te komen, de facelift voor de Land Rover Freelander 2. Een brochure uit Italië is verantwoordelijk voor het vroegtijdig uitlekken van de opgefriste Freelander, die wij voor het gemak als Freelander 3 betitelen. Ondanks de wat slechte kwaliteit is goed te zien dat de compacte Land Rover dichter tegen de luxueuzere Range Rovers is gekropen.

Land Rover Freelander 3 neigt naar Range Rover

Altijd al staat de Freelander een beetje in de schaduw van zijn duurdere broers uit de Range-serie, en dat terwijl het compacte model minstens zoveel te bieden heeft op het gebied van comfort, luxe en terreinvaardigheden. Land Rover besloot daarop om de Freelander zijn naam eer aan te doen en hem voor modeljaar 2011 meer als Range Rover aan te kleden. De wijzigingen zijn weliswaar minimaal, maar effectief.

Modificaties
Middel een hoger gepositioneerde mesh-grille, waardoor deze nu op gelijke hoogte ligt als de koplampen, en een wat minder vriendelijke voorbumper met daaronder een robuuste bodemplaatbeschermer neigt de vernieuwde Freelander meer naar een Range Rover. Aan de achterkant blijft alles, op een bredere greep van de kofferklep na, bij hetzelfde. Niet (goed) zichtbaar zijn de nieuwe koplampunits met daarin vermoedelijk LED-techniek, ook overgenomen van de Range Rovers. Een kijkje in het interieur blijft eveneens nog even uit. Maar Land Rover voert hier doorgaans ook de nodige verbeteringen door dus we wachten nog even op het officiële materiaal voordat we hier ons over uitlaten.

Onder de kap
Meer dan ooit tevoren is Land Rover bezig met milieuvriendelijke technologieën en zodoende verwachten we dat de nieuwe motorenlijn van de Freelander een stuk zuiniger en schoner zal zijn. Een start/stop-systeem moet daarbij helpen. Concreet bestaat het gamma vermoedelijk in ieder geval weer uit een krachtige 2.2 diesel. Of de 3.2 liter V6 opnieuw wordt opgenomen durven we niet te zeggen. Zijn debuut beleeft de vernieuwde Freelander op de Autosalon van Parijs.

Bron: Carmagazine

Redactie
Door Redactie

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Land Rover Freelander 3 neigt naar Range Rover
Land Rover Freelander 3 neigt naar Range Rover

Zoeken

Merk- & modeldossiers