Nieuws

Lekkage: Peugeot 508 (SW)

Lekkage: Peugeot 508 (SW)

Hij zou pas bij het aanvangen van zijn showdebuut worden onthuld, maar zoals zo vaak voor grote introducties lekt het één en ander vroegtijdig uit. Dit keer is de nieuwe Peugeot 508 – als één van de eerste – de klos.

De Peugeot 508 zal voor het eerst in leve lijve gezien kunnen worden op de Autosalon van Parijs, medio oktober. Kort daarna zal hij aan de slag gaan als vervanger van zowel de 407 als de 607. Om de klanten van het huidige vlaggenschip te kunnen blijven bedienen is de 508 een flinke jongen geworden. Exacte maten zijn vanwege deze officieuze informatie nog onbekend. Gaan we echter af op de concept waarop de 508 als twee druppels water lijkt dan zegt een lengte van 4.86 meter genoeg. Ter vergelijking: dit is nog eens enkele centimeters langer dan de Skoda Superb en we weten allemaal wat voor ’n zeecontainer dat is. De 508 SW die gebroederlijk tegelijkertijd met de sedan wordt gepresenteerd doet hier nog een schepje bovenop.
Motorisch zal Peugeot een breed palet aanbieden uitgesmeerd over diesels, benzines en een hybride, hoewel deze Hybrid4 in combinatie met een 2.0 liter HDiF voorlopig nog even op zich laat wachten.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Lekkage: Peugeot 508 (SW)
Redactie
Door Redactie

Zoeken