Nieuws

Seat vierdeurs coupé

Wordt dit de A5 Sportback van Seat?

Wat is dit? Op het internet zijn deze afbeeldingen opgedoken op wat een soort A5 Sportback van Seat lijkt te zijn. Ze zijn afkomstig van de website Jokerforblog.com die al eens eerder primeurs van Seat aan het licht bracht. Het zou geen gekke optie zijn.

Wordt dit de A5 Sportback van Seat?
Het verhaal van de Seat Exeo kennen jullie ongetwijfeld. Kort samengevat: dupliceren is dodelijk voor het succes. In ons land althans, want het schijnt dat de Exeo in zijn thuisland aardig scoort. Nu kunnen we aan de hand van deze beelden roepen dat Seat een ezel is door zich opnieuw te stoten aan een aantrekkelijk ontwerp van zustermerk Audi, maar dat zou hier niet helemaal terecht zijn. Deze geïllustreerde Seat is weliswaar snel te herleiden naar de A5 Sportback, maar zo’n vierdeurs sedan is gewoon een op zichzelf staand concept. Bovendien lijkt de ietwat opgeblazen Seat in geen velden of wegen op de Audi. Plagiaat is hier dus niet van kracht.

Terug naar de roots
Zo’n vierdeurs sedan van Seat zou zelfs niet eens zo’n gek idee zijn. De Spanjaarden hebben zich binnen de VAG Groep altijd geprofileerd als dé keus voor sportieve rijders, maar nu Volkswagen zelf steeds vaker aan de dynamische kant hangt is dit onderscheid minder merkbaar aanwezig. Door het nadrukkelijk positioneren van zo’n sedan-coupé zou Seat haar sportieve inborst een nieuwe boost kunnen geven. Daarbij is er in dit betaalbare segment nog geen soortgelijk model. Succes verzekerd zou je dus zeggen...
Redactie
Door Redactie

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Wordt dit de A5 Sportback van Seat?
Wordt dit de A5 Sportback van Seat?
Wordt dit de A5 Sportback van Seat?

Zoeken

Merk- & modeldossiers