Nieuws

McLaren F1

2012 jaar van de McLaren F1-opvolger

Trek wordt honger bij McLaren. De Britse renstal heeft de smaak flink te pakken nu het weer volop in de schijnwerpers staat met hun nieuwe MP4-12C. Maar dit is niet genoeg. McLaren wil binnen afzienbare tijd weer in hetzelfde lijstje staan als Lamborghini, Zonda en Koenigsegg. De spirituele opvolger van de McLaren F1 moet hiervoor zorgen. En in 2012 moet die er komen.

2012 jaar van de McLaren F1-opvolger
De onlangs gepresenteerde MP4-12C mag dan van voorzien zijn van de laatste stand der techniek en een indrukwekkende C.V. tonen, een rechtmatige opvolger van de legendarische McLaren F1 is het niet. Die komt er wel laat McLaren aan het Autocar weten en wel binnen nu en twee jaar. Met een moderne, spirituele plaatsvervanger van de vader der supersportwagens wil McLaren terugkeren op het allerhoogste podium.

Revolutionair
Over de exacte werkwijze hoe McLaren dit voor elkaar gaat boksen worden de kaken stijf op elkaar gehouden. Een tipje van de sluier wordt gelicht met termen als gewichtsbesparing en diverse verwijzingen naar het ‘origineel’. Zou daar ook de driepersoons cockpit mee bedoeld worden? Het blijft allemaal nog vaag. Het Engelse automagazine zelf spreekt over een ‘revolutionaire hypercar’. Mmm, voor het laatst kwamen we dit soort verheerlijkende termen tegen in 2006 bij het lanceren van de Bugatti Veyron. We zijn benieuwd hoe McLaren dit gaat overtreffen.

2012
McLaren doet een poging om hun ‘rehabiliterende supercar’ in 2012 gereed te hebben. Dat is al over anderhalf jaar; een zeer korte ontwikkelingstijd voor een dergelijke auto. Maar goed, mocht dit een jaartje of wat later zijn en het inderdaad zijn torenhoge vermoedens waarmaakt hoor je ons niet klagen.
Redactie
Door Redactie

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties

Zoeken

Merk- & modeldossiers